« Flux noutăţi
Anunţuri
CariereEvenimenteCărţiJURIDICE.ro
JURIDICE

Angajații cu merite deosebite au primit Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne
19.07.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Luni, 19 iulie 2021, Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, cu prilejul Zilei Ministerului Afacerilor Interne, a acordat Emblema de Onoare a MAI angajaților din Poliția Română, Jandarmeria Română, Poliția de Frontieră, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General de Aviație al MAI, care s-au evidențiat prin acte de eroism, fapte deosebite sau acțiuni civice de amploare în sprijinul comunităților, potrivit unui comunicat.

Lucian Bode: „Ziua Ministerului Afacerilor Interne poartă, în primul rând, încărcătura istoriei, tradiției, a faptelor de onoare pe care fundamentăm parcursul acestei instituții importante. În același timp, este un moment de reflecție cu privire la prezent, la ceea ce avem de făcut pentru a crește prestigiul  acestei instituții printr-un efort colectiv, menit să consolideze gradul de încredere al cetățenilor și al comunităților în activitatea Ministerului Afacerilor Interne. Este foarte important să păstrăm tradiția, să apărăm și să cultivăm acele valori care ne fac puternici ca instituție. Patriotismul, solidaritatea, corectitudinea – sunt valori care trebuie să însuflețească misiunea fiecărui angajat din Ministerul Afacerilor Interne și să definească activitatea de zi cu zi în această instituție.

Integritatea și profesionalismul rămân valori instituționale dincolo de orice discuție, fiind criterii definitorii atât în activitatea actualilor angajați, cât și pentru cei care vor să intre în sistem. Probitatea profesională și respectul față de colegi și cetățean rămân limite legale pentru toți angajații din sistemul de ordine publică și siguranță națională. Nu există toleranță pentru abaterea de la aceste valori, iar derapajele sunt sancționate. De aceea, este important ca selecția personalului, fie că vorbim de intrarea în sistem sau de promovarea pe posturi, să se facă în mod transparent, printr-o competiție serioasă, în urma căreia cei mai buni să își câștige locul în structurile Ministerului Afacerilor Interne.”

Este al patrulea an consecutiv în care se serbează Ziua Ministerului Afacerilor Interne, stabilită prin OMAI 78/2018, în an centenar, pentru data de 16 iulie, având ca reper istoric ziua de 16 iulie 1862, când se pun bazele înființării unui singur Minister de Interne pentru Țara Românească și Moldova.

 
Secţiuni: Anunțuri, Legal Days | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD