Secţiuni » Arii de practică » Business » Drept comercial
Drept comercial

Suciu Popa câștigă un nou litigiu pentru Grup Feroviar Român, stabilind un precedent important în practica judiciară privind avalizarea biletelor la ordin
21.07.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Drept comercial, Litigii, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Suciu Popa este incantata sa anunte ca a reprezentat cu succes Grup Feroviar Roman S.A., cel mai important transportator feroviar de marfa din Romania si unul dintre jucatorii de top regionali, in cadrul unui litigiu comercial de valoare semnificativa impotriva unei societati de recuperare creante, cesionara a unor creante rezultate din contracte de leasing imobiliar de la o banca comerciala, creante garantate prin bilete la ordin avalizate. Litigiul a vizat efectele garantiilor acordate prin avalizarea biletelor la ordin, in contextul inlocuirii, intre timp, prin acordul partilor, a avalistului, ceea ce a condus la incetarea avalului initial acordat.

Ca urmare a admiterii in integralitate a cererii de chemare in judecata formulata in numele clientului nostru, instanta de judecata a constatat incetarea efectelor avalului si a dispus restituirea integrala a sumelor incasate nelegal in temeiul avalului incetat. Solutia este una extrem de importanta si prezinta noutate in peisajul jurisprudential local, intrucat a demonstrat cu succes faptul ca autonomia avalului fata de raportul juridic fundamental preexistent nu poate fi absolutizata, ci trebuie cenzurata in raport de intentia reala a partilor, creditorul nemaibucurandu-se de dreptul de a pune in executare garantia reprezentata de aval cata vreme a consimtit la inlocuirea avalistului.

Echipa dedicata acestui litigiu a fost condusa de Miruna Suciu (Managing Partner) si a fost formata din Dan Ciobanu (Partner) si Radu Chiran (Managing Associate), sustinuti si de alti membri ai echipei de litigii ai Suciu Popa.

Suciu Popa este o firma de avocati de top, ce ofera servicii juridice complete, cu performante notabile in toate ariile dreptului afacerilor, incluzând litigii si arbitraje, drept imobiliar, administrativ si contencios, dezvoltarea de proiecte, energie si resurse naturale, fiind clasată în mod constant de toate directoarele locale și internaționale in topul furnizorilor de servicii juridice. Fiind angajata pe deplin sa faca diferenta pe piața avocatiala din Romania, Suciu Popa se bazeaza pe experienta și reputatia solida a avocatilor și a partenerilor sai, construite pe parcursul a peste 20 de ani de asistenta a clientilor multinationali, investitorilor strategici și fondurilor de investitii, autoritaților publice și instituțiilor financiare internaționale, in unele dintre cele mai complexe tranzactii transfrontaliere, proiecte de investiții și litigii.

:: English version

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti