Metodologia de decontare a cheltuielilor de transport pentru elevi
21.07.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 715 din 20 iulie 2021 a fost publicată Metodologia de decontare a cheltuielilor de transport pentru elevii care nu pot fi școlarizați în localitatea de domiciliu.

Potrivit metodologiei, elevilor care nu pot fi școlarizați în localitatea de domiciliu li se decontează cheltuielile de transport între localitatea de domiciliu și localitatea unde sunt școlarizați, pe durata cursurilor școlare, în limita a 50 km.

De asemenea, elevilor care sunt cazați la internat sau în gazdă în localitatea unde studiază li se decontează contravaloarea a 8 călătorii dus-întors pe semestru.

Elevilor care se deplasează către unitatea de învățământ la distanțe mai mari de 50 km și nu sunt cazați la internat sau în gazdă în localitatea în care studiază li se va deconta suma aferentă distanței de 50 km, la care se adaugă 1 leu/km/lună, pentru distanțele ce depășesc 50 km.

Limita maximă pentru decontarea cheltuielilor de transport este de 30 lei/lună pentru distanța de 3 km, iar pentru distanțele ce depășesc 3 km, până la limita de 50 km, suma de 30 lei/lună se suplimentează cu 3 lei pentru fiecare kilometru/lună. Decontarea cheltuielilor de transport se va efectua până la data de 15 a lunii curente, pentru luna precedentă sau, dacă elevii solicită, în scris, acestea se pot acorda în avans, până la data de 20 a lunii în curs.

Pentru luna septembrie, respectiv începutul anului școlar, sumele se vor acorda în avans în primele 3 zile lucrătoare de la începerea cursurilor școlare.

Intrare în vigoare: 20 iulie 2021

Cuvinte cheie: , , ,
Secţiuni: Monitorul Oficial al României, Varia (alte arii de practica) | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD