« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE
 1 comentariu

Persoanele cu funcţii de conducere din instanţe trebuie să verifice la intervale mai scurte de timp situaţia hotărârilor neredactate în termen
21.07.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Anunțuri, Sistemul judiciar | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 14 iunie 2021, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a
hotărât aprobarea Raportului Inspecţiei Judiciare nr. 20-2970/2021 privind cauzele nerespectării termenelor de redactare a hotărârilor judecătoreşti în anul 2020.

Totodată, a aprobat următoarea propunere:
– Persoanele cu funcţii de conducere din instanţe să verifice la intervale mai scurte de timp situaţia hotărârilor neredactate în termen.

:: Ordinea de zi soluţionată (pct. 15)

 
Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Persoanele cu funcţii de conducere din instanţe trebuie să verifice la intervale mai scurte de timp situaţia hotărârilor neredactate în termen”

  1. N-ar fi oare mai bine ca respectivele persoane să pună osul la muncă, nu la degrevare şi verificare?! Întreb, nu dau cu parul.
    Știți ce e mai interesant? În sistemul judecătoresc așa-zisele funcții de conducere sunt, de fapt, funcții administrative/executive, de organizare, prerogativele fiind accesorii funcțiilor de jurisdicție ale judecătorilor. Adică, o persoană cu funcție de conducere trebuie sau ar trebui să facă tot ceea ce ține la acea instanță judecătorească de: corespondența cu terții, felurite planificări, toner, săli de judecată, etc., în așa fel încât juzii cu funcție ”de execuție”, adică cei care exercită esența activității judiciare, cele ce presupun de esență exercitarea prerogativelor de jurisdicție, să își îndeplinească corespunzător aceste îndemnate prerogative.
    Din păcate, nu de puține ori, aceste funcții sunt folosite neadecvat, fie ca trambuline profesionale false, precum candidaturi la CSM (ați observat că mai toți candidații la CSM vin din funcții de conducere ”proaspete” sau ”conservate” cu abilitate?), felurite inspecții, secretariate ministeriale, ș.a., fie, în caz de eșec și nu numai, pentru a șicana, a induce temeri și a încerca să controleze un anumit colectiv de judecători, numai să își asigure un trai profesional de pension, cu plimbări pe la nenumărate ”ședințe”, cu degrevări cu nemiluita, numai și numai să nu intre în sala de judecată, în speranța că, din foncție în foncție, vine pensioara – musai de pe foncție, normal. V.B. doar unu* ”de execuție”, adică, nealb (m-am exprimat în acest fel ca să nu mă ia Black Lives Matter la puricat) de pe plantație

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD