« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 

Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Sectorului 1 solicită declararea stării de alertă pentru a pune capăt crizei gunoiului. UPDATE: Exprimare acord. UPDATE: PSD Sector 1 solicită suspendarea stării de alertă
26.07.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Luni, 26 iulie 2021, PSD a dat publicității următorul comunicat, semnat de Florin Manole, Președinte interimar PSD Sector 1: „Partidul Social Democrat Sector 1 consideră că această decizie nu este întemeiată legal și reprezintă doar urmarea firească a unei situații de criză declanșată și întreținută de către Primarul Sectorului 1, doamna Clotilde Armand.

În plină stare de alertă declarată la nivel național, CSU Sector 1 mai suprapune o altă stare de alertă locală, fapt ridicol și fără precedent în România și care nu arată decât înrădăcinarea unei mentalități autoritare și a unor precedente toxice. Altfel spus, politicienii de dreapta – în speță, Clotilde Armand – nu pot da nici cu mătura fără o stare de alertă declarată oficial?

Am semnalat în repetate rânduri că lupta doamnei Armand cu operatorul de salubrizare afectează interesele cetățenilor și este dusă cu incompetență și rea-credință, generând penalități împovărătoare la bugetul local, dar și cheltuieli suplimentare prin achiziții total netransparente.  

Opriți acest bâlci costisitor și ridicați, deopotrivă, gunoiul și starea de alertă!”

***

Vineri, 23 iulie 2021, Alin Stoica, Prefectul Capitalei, a anunțat că și-a dat acordul pentru declararea stării de alertă în Sectorul 1: „Am transmis către Comitetul Local pentru Situații de Urgență acordul pentru declararea stării de alertă.”

***

Miercuri, 21 iulie 2021, Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Sectorului 1 a solicitat Prefecturii Municipiului București să declare starea de alertă pe o perioadă de 30 de zile, din cauza situației sanitare cauzată de necolectarea gunoiului de către Compania Romprest Service SA, potrivit unui comunicat.

Decizia a fost luată în baza unei analize de risc a stării actuale a Sectorului 1, fundamentată pe un raport al Compartimentului Protecția Mediului din cadrul Poliției Locale Sector 1 și a unei note privind deficiențele activităților de curățenie stradală realizată de Direcția de Utilități Publice, Salubrizare și Protecția Mediului Sector 1. Conform analizei, deșeurile municipale din Sectorul 1 nu sunt colectate de peste 20 zile, creând acumulări pe străzi, în special în zona centrală și din zonele cu tranzit intens.

Serviciul de salubrizare asigurat de compania Romprest Service SA nu mai funcționează pe raza Sectorului 1, aducându-se astfel atingere principiilor care reglementează serviciul public:
‒ protecția sănătății populației;
‒ responsabilitatea față de cetățeni;
‒ conservarea și protecția mediului înconjurător;
‒ asigurarea calității și continuității serviciului.

Depozitarea necontrolată a deșeurilor, în creștere continuă, reprezintă o criză cu riscuri multiple:
– Risc epidemiologic;
– Risc pentru mediu înconjurător;
– Risc de perturbare a fluxurilor de circulație;
– Risc de încetinire a activității unor agenți economici;
– Risc ambiental pentru desfășurarea evenimentelor culturale și sportive din Capitală;
– Risc de tulburări sociale, cu manifestații cauzate de nemulțumire și panică.

 
Secţiuni: Anunțuri, Dreptul mediului, Dreptul sanatatii | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD