Modificări privind împrumuturile cu partajarea riscului la nivel de portofoliu finanțate din Programul Național de Dezvoltare Rurală
23.07.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 725 din 23 iulie 2021 a fost publicat Ordinul nr. 161/2021 privind modificarea și completarea anexei la Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 1.353/2018 pentru instituirea schemei de ajutor de minimis „Împrumuturi cu partajarea riscului la nivel de portofoliu finanțate din Programul Național de Dezvoltare Rurală”.

Potrivit modificărilor, în cadrul schemei de minimis „Împrumuturi cu partajarea riscului la nivel de portofoliu finanțate din Programul Național de Dezvoltare Rurală”, ajutorul de minimis se va acorda sub forma unei reduceri a ratei dobânzii, proporțional cu partea din împrumut finanțată din Program, pentru împrumuturi de sine stătătoare pentru proiecte care vizează operațiuni prevăzute în anexa nr. 2 sau/și pentru fond de rulment.

De asemenea, sprijinul excepțional, pentru întreprinderile afectate de criza provocată de pandemia de COVID-19, pentru fond de rulment se va acorda IMM-urilor care își desfășoară activitatea în unul dintre domeniile enumerate în anexa nr. 1 secțiunea A și, respectiv, microîntreprinderilor și întreprinderilor mici din spațiul rural care au ca obiect activitățile economice din domeniile de diversificare prevăzute în anexa nr. 1 secțiunea B la schema de ajutor.

Valoarea împrumutului nu trebuie să depășească 1.000.000 euro, iar în cazul sprijinului excepțional pentru fond de rulment acordat întreprinderilor afectate de criza provocată de pandemia de COVID-19, 200.000 euro.

Totuși, în cazul întreprinderilor care efectuează transport rutier de mărfuri în numele unor terți sau contra cost, ajutoarele de minimis nu pot fi utilizate pentru achiziționarea de vehicule pentru transportul rutier de mărfuri.

Ajutoarele de minimis vor putea fi cumulate cu ajutoare de minimis acordate în conformitate cu alte regulamente de minimis, în limita plafonului relevant de 200.000 euro, respectiv 100.000 euro în cazul întreprinderilor unice care efectuează transport de mărfuri în contul terților sau contra cost.

Intrare în vigoare: 23 iulie 2021

 
Secţiuni: Fiscalitate, Monitorul Oficial al României, Varia (alte arii de practica) | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD