« Selected
Flux noutăţi
AnunţuriSistemul judiciarUNBR BarouriNotariatExecutoriUniversitariaInternaţionalJURIDICE.ro

Declararea zilei de 15 noiembrie ca Ziua Revoltei Anticomuniste de la Brașov din 1987
23.07.2021 | Adelina DOBRE

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Adelina Dobre

Adelina Dobre

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 725 din 23 iulie 2021, a fost publicată Legea nr.215/2021 pentru declararea zilei de 15 noiembrie ca Ziua Revoltei Anticomuniste de la Brașov din 1987. Formă aplicabilă la 26 iulie 2021.

Conform art.1, Se declară ziua de 15 noiembrie ca Ziua Revoltei Anticomuniste de la Brașov din 1987.

În plus, Parlamentul, Președintele României, Guvernul, autoritățile administrației publice centrale și locale, structurile asociative neguvernamentale interesate organizează manifestări prilejuite de comemorarea zilei prevăzute la art.1. De asemenea, Fondurile necesare alocate pentru comemorarea diverselor evenimente ale Revoltei Anticomuniste de la Brașov din 1987 pot fi asigurate și din bugetele locale sau din bugetul autorităților și instituțiilor publice.

În fine, Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 și ale art. 76 alin. (2) din Constituția României, republicată.

Adelina Dobre, Facultatea de Drept – Universitatea din București

 
Secţiuni: Content, Legal Days, Monitorul Oficial al României, VARIA (alte surse) | Toate secţiunile
Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD