Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Președintele Baroului Federal German, în contextul #CazuluiRobertRoșu: Nu există niciun fundament în baza căruia avocatul să fie considerat complice al clientului său prin simpla apărare a drepturilor acestuia într-un proces penal
26.07.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Selected, UNBR+INPPA+Barouri, VIDEO
JURIDICE - In Law We Trust

Președintele Baroului Federal German (BFG), care reunește cele 28 de barouri din Germania a transmis un mesaj avocaților români reuniți la Congresul Avocaților 2021 prin care și-a manifestat îngrijorarea cu privire la avocații români care au fost condamnați la ani lungi de închisoare pentru exercitarea profesiei de avocat în dosarul Ferma Băneasa, potrivit alaturiderobert.ro.

Ulrich Wessels a spus că „nu există niciun fundament în baza căruia avocatul să fie considerat complice al clientului său prin simpla apărare a drepturilor acestuia într-un proces penal și că asta reprezintă de fapt un mod de a intimida avocații”. Wessels a subliniat că „este o datorie să nu uităm niciodată că oricine are dreptul la apărare printr-un avocat independent și că aceasta este o datorie și față de istoria dreptului nostru european.”

Ulrich Wessels s-a adresat Congresului Avocaților 2021, organizat de Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR), iar în mesajul său vorbește despre sprijinul profesiei de avocat în România.

Președintele a afirmat că „într-un caz puternic mediatizat, doi avocați români la ani lungi de închisoare pentru faptul de a-și fi exercitat profesia de avocat. Singurul motiv pentru care au fost găsiți vinovați constă în apărarea conștiincioasă și profesionistă a clienților lor. Din perspectiva noastră, o astfel de condamnare este inexplicabilă. Într-un stat de drept, oricine are dreptul de a beneficia de o apărare competentă și lipsită de teamă. Dreptul la apărare este mai vechi decât orice constituție sau drept consacrat în scris”, concretizează acesta.

Robert Roșu a fost condamnat pe 17 decembrie în dosarul „Ferma Băneasa”, faptele pentru care a fost acuzat fiind unele normale în exercitarea profesiei de avocat. Avocatul a fost trimis în închisoare în baza unei minute. Hotărârea judecătorească a fost publicată abia câteva luni mai târziu, în ciuda faptului că, legal, motivarea trebuie publicată în decurs de 30 de zile.

Baroul Federal German coordonează activitatea celor 28 de barouri din Germania și adoptă legislația secundară privind profesia de avocat din Germania.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti