Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti

Regulamentul de organizare și funcționare a Fondului de Solidaritate a Medicilor
26.07.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Health & Pharma (Dreptul sănătății), Monitorul Oficial al României
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 727 din 23 iulie 2021 a fost publicat Regulamentul de organizare și funcționare a Fondului de Solidaritate a Medicilor, din 25.06.2021.

Potrivit Regulamentului, Fondul de Solidaritate a Medicilor este acel fond utilizat în vederea acordării de ajutoare excepționale, pentru cazuri medicale grave ori în alte situații excepționale legate de viața sau sănătatea persoanei, membrilor Colegiului Medicilor din România (CMR), inclusiv a membrilor familiei aflați în întreținerea nemijlocită a acestora.

Acesta se va constitui la CMR din contribuțiile lunare obligatorii ale colegiilor teritoriale, în cuantum de 5% din contribuția anuală datorată de fiecare colegiu teritorial, care vor fi încasate odată cu încasarea taxelor.

Sumele ce se vor plăti cu titlu de ajutor excepțional pentru o singură solicitare nu vor putea depăși 10% din bugetul anual alocat fondului.

Totuși, în cazuri de urgență maximă, când orice întârziere poate pune în pericol viața solicitantului ajutorului sau a membrului său de familie, actul normativ reglementează posibilitatea acordării imediate a unui ajutor de până la 50% din valoarea supusă ratificării de către Biroul executiv.

Intrare în vigoare: 23 iulie 2021

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti