« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Propuneri pentru noul pachet legislativ privind combaterea spălării banilor
27.07.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Joi, 22 iulie 2021, a avut loc prima reuniune a Grupului de lucru privind Serviciile Financiare și Uniunea Bancara având ca subiect lansarea de către Comisia Europeană (COM) a noului Pachet legislativ privind Combaterea Spălării Banilor (AML Package), potrivit unui comunicat.

Noul pachet de propuneri legislative în vederea combaterii spălării banilor și finanțării terorismului (AML/CFT), include:

• Un Regulament AML/CFT de directă aplicabilitate. Acesta va cuprinde aspecte precum măsuri de precauție privind cunoașterea clientelei și beneficiarul real;

• O nouă Directivă AMLD 6. Aceasta va înlocui prezenta Directivă 2015/849/EU și va conține dispoziții ce vor fi transpuse în legislația națională, precum reguli privind autoritățile naționale de supraveghere și Unitățile de Informații Financiare (FIU) din statele membre;

• Revizuirea Regulamentului 2015/847/UE privind Transferul de Fonduri – va face posibilă urmărirea transferurilor de cripto-active și limitarea plăților mari în numerar;

• Un Regulament de înființare a unei Autorității Europene pentru Combaterea Spălării Banilor și Finanțării Terorismului. Acesta va consolida cooperarea între FIU-uri și aplicarea corectă și în mod consecvent a normelor Uniunii Europene si va asigura o supraveghere unitara în domeniu.

Pachetul este menit să consolideze normele UE privind combaterea spălării banilor și a finanțării terorismului. Acest pachet face parte din angajamentul Comisiei de a proteja cetățenii UE și sistemul financiar al UE împotriva spălării banilor și a finanțării terorismului.

Aceste propuneri vor contribui la crearea unui cadru mult mai coerent, astfel încât operatorii care fac obiectul normelor privind combaterea spălării banilor și a finanțării terorismului (CSB/CFT), în special cei care desfășoară activități transfrontaliere, să-și poată îndeplini cu o mai mare ușurință sarcinile legate de respectarea normelor CSB/CFT.

Comisia Europeană (COM) se așteaptă ca procesul legislativ să fie unul rapid, iar Autoritatea AML să fie operațională începând cu anul 2024.

 
Secţiuni: Drept penal, Dreptul Uniunii Europene, Internațional | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD