« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

Curtea de Apel Pitești. Reconstituirea dreptului de proprietate de două ori, pentru persoane diferite
28.07.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

Curtea de Apel Pitești a hotărât că, pentru un teren aflat în zona colinară, reconstituit conform Legii nr. 18/1991, proprietarul poate introduce cerere în revendicare împotriva oricărui posesor care pretinde și un drept de proprietate, instanța urmând a compara cele două titluri. Va avea câștig de cauză partea al cărui titlu valabil este mai vechi, întrucât de la acel moment terenul nu s-a mai aflat la dispoziția comisiei locale pentru ca aceasta să efectueze încă o reconstituire, deci încă o punere în posesie, la un moment ulterior, pentru o altă persoană. (Decizia civilă nr. 400 din 16 decembrie 2020, pronunțată de Curtea de Apel Pitești, Secția I civilă)

 
Secţiuni: Drept civil, JURIDICE.ro, Jurisprudență Curți de Apel, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD