« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 

Copiii sub 6 ani vor putea călători fără carantină și fără teste PCR
28.07.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

În Monitorul Oficial partea I nr. 736 din 27 iulie 2021 a fost publicată Hotărârea nr. 51/2021 pentru modificarea și completarea Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 43/2021 privind aprobarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, criteriile pe baza cărora se stabilesc acestea, precum și a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc din acestea în România.

În prezent, persoanele care sosesc pe teritoriul României dintr-o zonă galbenă sau roșie intră automat în carantină la domiciliu, la locația declarată sau în spațiul special destinat pentru o perioadă de 14 zile, conform Listei cu clasificarea țărilor.

Forma inițială a hotărârii CNSU nu a reglementat, însă, ce se întâmplă cu infanții și copiii mai mici de 6 ani la sosirea acestora în țară ori cu sportivii care călătoresc pentru participarea la competiții sportive, astfel că aceștia se supuneau măsurilor de carantinare valabile și pentru celelalte persoane.

Așadar, în urma completărilor efectuate prin prezenta hotărâre, CNSU a stabilit că sunt exceptați de la măsura carantinării, indiferent din zona de unde călătoresc:

– copiii cu vârsta mai mică sau egală cu 6 ani, fără a fi necesară prezentarea rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2;
– copiii cu vârsta mai mare de 6 ani și mai mică de 16 ani, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii);
– membrii delegațiilor sportive care sosesc în România pentru participarea la competiții sportive, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în țară și participă doar la activități în cadrul competițiilor menționate.

Excepția de la carantinare, cu condiția prezentării unui test RT-PCR, se aplică și în cazul sportivilor cetățeni străini sau apatrizi, indiferent de zona de risc epidemiologic de unde sosesc, atunci când călătoria în România se desfășoară pentru participarea la competiții sportive.

Intrare în vigoare: 27 iulie 2021

 
Secţiuni: Covid 19 Legal React, Dreptul sanatatii, Monitorul Oficial al României | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD