« Flux noutăţi
JURIDICE.ro
JURIDICE

Diana-Maria Gogoașă, prima admisă la Facultatea de Drept a Universității din București 2021: Nu am mai aplicat la nicio altă facultate și nu aveam un plan de rezervă
03.08.2021 | Alina MATEI

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Alina Matei

Alina Matei

Diana-Maria Gogoașă

Diana-Maria Gogoașă

Alina Matei: Mulțumesc, Diana-Maria, pentru timpul acordat cititorilor JURIDICE.ro. Felicitări pentru cel mai bun punctaj la examenul de admitere la Facultatea de Drept a Universității din București, 2021!!!!

Diana-Maria Gogoașă: Vă mulțumesc pentru felicitări! De asemenea, vă mulțumesc pentru această invitație care, sincer, m-a surprins și m-a bucurat deopotrivă. Totodată, vreau să spun că este primul interviu pe care îl acord și este o onoare să colaborez cu publicația JURIDICE.ro, pe care o apreciez foarte mult.

Alina Matei: Cum a fost acest examen din punctul de vedere al dificultății examenului? Părerile sunt împărțite: unii spun că a fost foarte ușor, alții că a fost foarte-foarte greu.

Diana-Maria Gogoașă: Consider că examenul de admitere de anul acesta la Facultatea de Drept a Universității din București a avut un nivel de dificultate ridicat, pe măsura prestigiului facultății. Nu a fost nicidecum un examen ușor, pentru care puteai să te pregătești în câteva luni pentru a-l promova, ci a fost un examen foarte greu, menit să verifice nu numai cunoștințele în materie de economie și gramatică, ci și să testeze trăsăturile unui viitor jurist – atenția, capacitatea de concentrare, buna dozare a timpului, rezistența la stres și, poate cel mai important, perseverența și motivația.

Alina Matei: Ai avut emoții la examen?

Diana-Maria Gogoașă: Da, și încă cum! Nu cred că am mai avut vreodată asemenea emoții ca cele din dimineața examenului. Să intru la Facultatea de Drept a Universității din București a fost cea mai mare dorință a mea din ultimii ani. Știam că acest examen va determina soarta următorilor ani din viața mea și că toată pregătirea pentru admitere ar fi fost nulă dacă nu aș fi reușit să mă concentrez și să arat tot ce știu în momentul examenului. Presiunea era cu atât mai mare cu cât nu am mai aplicat la nicio altă facultate și nu aveam un plan de rezervă. A fost totul sau nimic!

Alina Matei: Ce liceu și profil ai terminat? De ce ai ales să studiezi o facultate de drept?

Diana-Maria Gogoașă: Am terminat Colegiul Național “Gheorghe Lazăr” din București, profilul umanist, specializarea științe sociale. Am ales liceul și profilul având în vedere că îmi doream să urmez Facultatea de Drept.

În gimnaziu, am urmat în paralel cursurile de pian ale Școlii de Arte Nr. 1 “Iosif Sava”. Astfel, în clasa a VIII-a, a trebuit să iau prima decizie privind cariera, o decizie grea de altfel, aceea de a renunța la muzică în favoarea Dreptului.

Alături de părinții mei, am analizat ce profesie ar fi compatibilă cu personalitatea mea. Dat fiind faptul că mă consider o persoană imparțială și echilibrată, mereu curioasă de a afla lucruri noi, dar și pentru că îmi place să îi ajut pe cei din jur să își rezolve problemele, am decis că Facultatea de Drept este cea care mi se potrivește cel mai bine. În plus, această facultate te construiește ca om și te ancorează în realitate.

Alina Matei: Cum de ai dorit musai Facultatea de Drept a Universității din București?

Diana-Maria Gogoașă: Ce m-a determinat să optez pentru Facultatea de Drept a Universității din București este înaltul standard de pregătire și prestigiul facultății, de altfel confirmate de statisticile privind examenele de admitere în profesia de avocat și în magistratură, care arată că cel mai mare procent de candidați admiși revine acestei facultăți.

Un alt aspect ce m-a făcut să spun “da, aici îmi doresc să fac facultatea“ a fost corpul profesoral. Cadrele didactice sunt în același timp profesioniști ai dreptului: avocați, magistrați, notari și executori apreciați și cu mare experiență. De asemenea, profesorii facultății sunt autori de literatură de specialitate foarte cunoscuți, dovadă fiind mulțimea de lucrări publicate la importante edituri de profil juridic. Prin urmare, studenții vor avea ocazia să învețe doctrină și jurisprudență chiar de la creatori.

Încă un motiv pentru care am ales această facultate este posibilitatea de a urma Colegiul Juridic Franco-Român, o modalitate prin care Facultatea de Drept a Universității București se adaptează la cerințele actuale ale învățământului, precum integrarea studiilor de drept european. În același timp, am posibilitatea de a studia în limba franceză și de a-mi îmbunătăți constant cunoștințele privind această limbă.

Alina Matei: Ce știi despre profesiile juridice?

Diana-Maria Gogoașă: Știu că principalele profesii juridice sunt cele de avocat, judecător, procuror, notar sau executor. Sper ca pe parcursul facultății să aflu cât mai multe despre aceste profesii, astfel încât la finalul celor patru ani de studiu să o pot alege pe cea care mi se potrivește cel mai bine.

Alina Matei: Dintre profesiile juridice, care crezi că ți se potrivește?

Diana-Maria Gogoașă: Încă nu m-am hotărât ce profesia juridică voi urma după terminarea Facultății de Drept. Însă pot afirma cu siguranță că, oricare va fi specializarea aleasă, îmi doresc o carieră didactică în învățământul universitar, mai ales că o asemenea activitate este compatibilă cu profesiile juridice.

Alina Matei: Cunoști vreun profesor de la facultățile de drept?

Diana-Maria Gogoașă: Personal, nu, însă, așa cum am menționat anterior, cunosc realizările acestora în domeniul juridic. Cu aceasta ocazie, vreau să îi mulțumesc domnului decan Răzvan Dincă pentru frumoasele felicitări și caldele urări de bun venit pe care mi le-a transmis după afișarea rezultatelor. Abia în acel moment am conștientizat cu adevărat ce performanță am realizat și că visul meu a devenit realitate. Îmi doresc să mă ridic la nivelul așteptărilor create, să nu dezamăgesc și să rămân demnă de aceste cuvinte și peste ani.

Alina Matei: Cu ce gânduri intri în această Facultate? La deschiderea anului universitar, cutuma este ca primul intrat să susțină un mic discurs în Aula Magna în fața colegilor și profesorilor.

Diana-Maria Gogoașă: În primul rând, sper din tot sufletul ca situația pandemică să nu evolueze într-un mod nefavorabil, astfel încât cursurile să se desfășoare fizic, în Palatul Facultății de Drept, căci sunt nerăbdătoare să îmi cunosc profesorii și colegii. Evident, mă gândesc cu emoție și la discursul pe care îl voi susține la deschiderea anului universitar și sunt convinsă că va fi un moment care îmi va rămâne întipărit în memorie pentru multă vreme. Privesc intrarea la Facultatea de Drept ca pe un nou început și aștept cu nerăbdare să descopăr ce înseamnă cu adevărat lumea juridică.

Alina Matei: Un mesaj, te rog, pentru cititorii J.

Diana-Maria Gogoașă: Mesajul meu pentru cititorii J este să aibă încredere în tânăra generație deoarece există mult potențial, să ne vedem cu bine, sănătoși și, cel mai important, în format fizic!

Alina Matei: Mulțumesc pentru că ai stat de vorbă cu mine!

Diana-Maria Gogoașă: Eu vă mulțumesc pentru oportunitatea de a susține primul meu interviu în cadrul unei publicații juridice atât de apreciate și, pentru a vă spune un mic secret, a fost o adevărată plăcere!

 
Secţiuni: Interviuri, JURIDICE.ro, Selected, UNIVERSITARIA | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD