Secţiuni » Noutăţi legislative » Monitorul Oficial al României
Monitorul Oficial al României

Instrucțiuni de transmitere a datelor privind procedura administrativ-disciplinară pentru funcționarii publici
04.08.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: C. administrativ, Monitorul Oficial al României
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 756 din 3 august 2021 a fost publicat Ordinul nr. 581/2021 pentru aprobarea formatului standard de raportare, a termenelor de raportare și a instrucțiunilor privind modalitatea de transmitere a datelor privind procedura administrativ-disciplinară aplicabilă funcționarilor publici.

Prezentul ordin reglementează formatul standard de raportare, termenele de raportare și instrucțiunile privind modalitatea de transmitere a datelor privind procedura administrativ-disciplinară aplicabilă funcționarilor publici.

Reguli generale:
– transmiterea către ANFP a datelor și informațiilor cu privire la procedura administrativ-disciplinară aplicabilă funcționarilor publici se realizează prin completarea acestor date în aplicația informatică de pe pagina de internet www.anfp.gov.ro;
– transmiterea se realizează de funcționarii publici desemnați consilieri de etică din autoritățile și instituțiile publice;
– consilierii de etică au obligația de a se înregistra în aplicația informatică;
– înregistrarea este prealabilă transmiterii datelor și informațiilor;
– fiecare consilier de etică va completa în mod obligatoriu toate câmpurile prestabilite;
– colectarea datelor și informațiilor se realizează potrivit procedurilor existente la nivelul fiecărei autorități și instituții publice;
– formatul standard de raportare este disponibil în contul consilierilor de etică numai în perioada 1 ianuarie – 25 februarie a fiecărui an, pentru perioada 1 ianuarie – 31 decembrie a anului anterior.

Regulile specifice pentru completarea fiecărei rubrici în parte sunt prevăzute în Capitolul II din prezentul ordin (art. 8 – 54).

Intrare în vigoare: 3 august 2021

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti