Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Galați. Rejudecarea cauzei de trei ori. Pronunțare asupra tuturor infracțiunilor din rechizitoriu
05.08.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Drept penal, Jurisprudență Curți de Apel, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Galați a hotărât că, ori de câte ori are loc rejudecarea cauzei, instanța trebuie să reanalizeze toate infracțiunile reținute în rechizitoriu și să se pronunțe asupra acestora, indiferent dacă soluția ar fi aceeași ca la prima judecată sau una diferită. În speță, la prima judecată s-a dispus achitarea inculpatului pentru toate infracțiunile din rechizitoriu, iar ulterior, în rejudecare, achitarea pentru o parte dintre acestea și condamnarea pentru celelalte. În urma atacării cu apel și trimiterii, din nou, spre rejudecare, prima instanță nu s-a mai pronunțat asupra tuturor infracțiunilor, ci doar asupra acelora care au suportat soluții diferite între judecăți. Așa fiind, această hotărâre a fost din nou atacată cu apel, iar Curtea de Apel Galați a dispus, pentru a treia oară, întoarcerea cauzei spre rejudecare la prima instanță, reținând că nu au fost respectate limitele trimiterii în rejudecare, ci instanța ar fi trebuit să efectueze, de fiecare dată, o analiză asupra tuturor infracțiunilor reținute în rechizitoriu și să pronunțe o soluție pentru fiecare în parte. (Decizia penală nr. 1153 din 29 decembrie 2020, pronunțată de Curtea de Apel Galați, Secția penală și pentru cauze cu minori)

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti