« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Curtea de Apel Galați. Rejudecarea cauzei de trei ori. Pronunțare asupra tuturor infracțiunilor din rechizitoriu
05.08.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Curtea de Apel Galați a hotărât că, ori de câte ori are loc rejudecarea cauzei, instanța trebuie să reanalizeze toate infracțiunile reținute în rechizitoriu și să se pronunțe asupra acestora, indiferent dacă soluția ar fi aceeași ca la prima judecată sau una diferită. În speță, la prima judecată s-a dispus achitarea inculpatului pentru toate infracțiunile din rechizitoriu, iar ulterior, în rejudecare, achitarea pentru o parte dintre acestea și condamnarea pentru celelalte. În urma atacării cu apel și trimiterii, din nou, spre rejudecare, prima instanță nu s-a mai pronunțat asupra tuturor infracțiunilor, ci doar asupra acelora care au suportat soluții diferite între judecăți. Așa fiind, această hotărâre a fost din nou atacată cu apel, iar Curtea de Apel Galați a dispus, pentru a treia oară, întoarcerea cauzei spre rejudecare la prima instanță, reținând că nu au fost respectate limitele trimiterii în rejudecare, ci instanța ar fi trebuit să efectueze, de fiecare dată, o analiză asupra tuturor infracțiunilor reținute în rechizitoriu și să pronunțe o soluție pentru fiecare în parte. (Decizia penală nr. 1153 din 29 decembrie 2020, pronunțată de Curtea de Apel Galați, Secția penală și pentru cauze cu minori)

 
Secţiuni: Drept penal, Jurisprudență Curți de Apel, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD