« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul securităţii sociale

Stimulente de 2.500 lei pentru personalul din sfera asistenţei sociale
05.08.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 757 din 4 august 2021 a fost publicat Ordinul nr. 665/2021 privind aprobarea instrucțiunilor pentru acordarea unitară a stimulentului de risc prevăzut de art. 7 alin. (5) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 43/2020 pentru aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a răspândirii coronavirusului COVID-19, pe perioada stării de urgență.

Pentru angajații centrelor rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, centrelor rezidențiale pentru copii și adulți, cu și fără dizabilități, precum și pentru angajații centrelor rezidențiale destinate altor categorii vulnerabile, ale furnizorilor publici și privați, care au fost izolați preventiv la locul de muncă pe perioada stării de urgență, se acordă un stimulent de risc în cuantum de 2.500 lei brut.

Pentru a beneficia de acest stimulent, furnizorul de servicii sociale va transmite agenției pentru plăți și inspecție socială județene, respectiv a municipiului București o solicitare de alocare a fondurilor însoțită de lista nominală a personalului izolat.

Solicitarea se transmite în format electronic, direct sau prin punctul de contact unic electronic, iar documentele se certifică prin semnătura reprezentantului legal al furnizorului de servicii sociale, a reprezentantului financiar și/sau al celui juridic.

Sumele se vor acorda din fondul de salarii al furnizorului de servicii sociale, prin transferuri din bugetul Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

Dacă furnizorul de servicii sociale a efectuat deja plata stimulentului de risc în temeiul art. 7 din OUG nr. 43/2020, suma de 2.500 lei nu se mai acordă, iar cel deja acordat nu se mai recuperează.

Intrare în vigoare: 4 august 2021

 
Secţiuni: Covid 19 Legal React, Dreptul securitatii sociale, Monitorul Oficial al României | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD