Secţiuni » Arii de practică » Business » Energie
Energie
CărţiProfesionişti
 

Modificări privind decontarea cheltuielilor eligibile cu iluminatul public
05.08.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul mediului, Energie, Monitorul Oficial al României
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 760 din 4 august 2021 a fost publicat Ordinul nr. 1.288/2021 pentru modificarea și completarea Ghidului de finanțare a Programului privind sprijinirea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public, aprobat prin Ordinul ministrului mediului, apelor și pădurilor nr. 1.162/2020.

Prin prezentul ordin a fost modificată definiția cererii de decontare, care, conform noilor dispoziții, reprezintă „solicitarea beneficiarului adresată în scris Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) sau transmisă prin intermediul poștei electronice, în baza căreia se face decontarea cheltuielilor eligibile efectuate și prevăzute prin contractul de finanțare nerambursabilă, anexă la contractul pentru finanțare nerambursabilă.”

Aceste cereri de decontare se vor depune în interiorul duratei de implementare a proiectului, la sediul AFM sau prin intermediul poștei electronice.

Ulterior verificării conformității documentelor aferente ultimei cereri de decontare, personalul AFM va efectua o vizită la amplasamentele pe care s-a modernizat și/sau s-a extins sistemul de iluminat și se va întocmi o notă de control. Efectuarea vizitelor se realizează prin eșantionare, într-un procent din totalul contractelor de finanțare, care urmează a fi stabilit în baza unor indicatori (criterii) prin reglementări/proceduri interne ale AFM.

De asemenea, pe lângă celelalte documente prevăzute de lege, beneficiarul va depune odată cu cererea de decontare și:
– documente care atestă achitarea integrală a facturilor finanțate la cererea de decontare anterioară (extrase de cont cu viza instituției financiare însoțite de ordine de plată); la ultima cerere de decontare, beneficiarul va prezenta în termen de 30 de zile de la efectuarea ultimei plăți de către AFM dovada achitării sumei finanțate, precum și a contribuției proprii și a cheltuielilor neeligibile; documentele se vor prezenta în copii certificate „conform cu originalul”;
– proces-verbal de recepție la terminarea lucrărilor, semnat de o comisie numită în în acest sens – pentru proiectele care necesită emiterea autorizației de construire, în copie certificată „conform cu originalul”.

Prima cerere de decontare se va depune în maximum 6 luni de la data semnării contractului. În cadrul contractului, beneficiarul poate depune maximum 3 cereri de decontare.

Intrare în vigoare: 4 august 2021

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti