Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Universitățile pot utiliza 10% din finanțarea de bază pentru investiții
06.08.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Monitorul Oficial al României, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 762 din 5 august 2021 a fost publicată Metodologia de punere în aplicare a prevederilor art. 223 alin. (21) din Legea educației naționale nr. 1/2011, din 26.07.2021.

Potrivit noii metodologii, instituțiile de învățământ superior de stat pot utiliza din finanțarea de bază un procent de maximum 10% pentru cheltuielile de investiții.

Pentru a utiliza acest procent, acestea sunt obligate să transmită la Ministerul Educației – Direcția generală învățământ universitar următoarele documente:
– o notă justificativă avizată de rector din care să rezulte necesitatea solicitării unei sume din finanțarea de bază, aprobată de consiliul de administrație, prezentând și categoria de cheltuieli;
– hotărârea senatului de aprobare a notei justificative înaintate de consiliul de administrație.

Direcția generală învățământ universitar, împreună cu Direcția generală infrastructură, va emite o notă de fundamentare, avizată de Direcția generală economică, prin care solicită modificarea contractului instituțional, pentru evidențierea sumei destinate cheltuielilor de investiții în cadrul finanțării de bază, pe care o înaintează ordonatorului principal de credite. Acesta din urmă, poate aproba sau respinge nota de fundamentare.

În caz de aprobare, Direcția generală infrastructură poate solicita Ministerului Finanțelor evidențierea în bugetul Ministerului Educației a fondurilor pentru cheltuieli de capital. Ministerul Finanțelor va aproba sau respinge solicitarea.

În cazul obținerii ambelor aprobări, Direcția generală învățământ universitar poate emite actul adițional la contractul instituțional.

Actul adițional se semnează de instituția de învățământ superior de stat și Ministerul Educației, iar pe baza acestuia instituția solicită aprobarea bugetului modificat conform prevederilor contractuale și emiterea listei cu obiectivele de investiții și alte cheltuieli de investiții.

Intrare în vigoare: 5 august 2021

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti