Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

CEPD a emis o decizie de soluționare a litigiilor privind respectarea obligațiilor de transparență de către WhatsApp


06.08.2021 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Cyberlaw, Data protection
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 28 iulie 2021, Comitetul European pentru Protecția Datelor, în cadrul ultimei sesiuni plenare, a adoptat o decizie de soluționare a litigiilor în baza art. 65 din GDPR. Decizia urmărește soluționarea lipsei de consens cu privire la anumite aspecte ale unui proiect de decizie emis de Irish (IE) SA în calitate de autoritate de supraveghere principală (LSA) cu privire la WhatsApp Ireland Ltd. (WhatsApp IE) și obiecțiile ulterioare exprimate de o serie de autorități de supraveghere implicate (CSA), potrivit unui comunicat.

Autoritatea de supraveghere principală a emis un proiect de decizie în urma unei anchete din proprie inițiativă asupra societății WhatsApp IE, cu privire la respectarea obligațiilor de transparență prevăzute la articolele 12, 13 și 14. La 24 decembrie 2020, autoritatea a transmis altor autorități de supraveghere implicate proiectul său de decizie.

Acestea au formulat obiecții cu privire la încălcările identificate, la evaluarea datelor specifice în cauză și la consecințele acestora, precum și la oportunitatea măsurilor corective avute în vedere.

Autoritate de supraveghere principală nu a putut ajunge la un consens, având în vedere obiecțiile, și, în consecință, a indicat consiliului că nu va urma obiecțiile. În consecință, autoritatea le-a înaintat Comitetului European pentru Protecția Datelor spre soluționare în temeiul art. 65 alin. (1) lit. (a) din GDPR, inițiind astfel procedura de soluționare a litigiilor.

Astfel, decizia adoptată de Comitetului European pentru Protecția Datelor abordează temeiurile obiecțiilor considerate a fi „relevante și motivate”.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti