Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

ANSPDCP. Raportul de activitate pentru anul 2020


06.08.2021 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Comunicare profesională, Cyberlaw, Data protection
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 6 august 2021, Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a dat publicității Raportul de activitate aferent anului 2020, potrivit unui comunicat.

Cuprins
Capitolul I – Prezentare generală;
Capitolul II – Activitatea de reglementare, avizare, consultare și informare publică;
Capitolul III – Activitatea de monitorizare și control;
Capitolul IV – Activități în domeniul relațiilor internaționale;
Capitolul V – Managementul economic al Autorității.

Raportul conține repere statistice evidențiate în cadrul fiecărui capitol, inclusiv prin grafice comparative cu anii anteriori, cum sunt: numărul de investigații efectuate în total sau diferențiat (din oficiu, respectiv pe baza plângerilor), numărul de plângeri și sesizări primite, numărul măsurilor corective aplicate (inclusiv amenzi), numărul de puncte de vedere emise, numărul de litigii aflate pe rol, numărul de comunicate de presă, numărul de reguli corporatiste/IMI.

Totodată, conține fișe de caz/spețe referitoare la activitatea de investigare, precum și cele mai relevante puncte de vedere emise, care reflectă complexitatea activității desfășurate, prin raportare la atribuțiile instituției noastre.

Astfel, pe parcursul anului 2020 a fost adresat Autorității naţionale de supraveghere un număr de 1151 solicitări de emitere puncte de vedere privind diverse aspecte referitoare la modalitatea de interpretare și aplicare a Regulamentului (UE) 679/2016, de către operatori și împuterniciții acestora, din domeniul public și privat, de către alte entități, precum și de către persoane fizice.

De asemenea, instituția noastră a emis avize asupra unui număr de 65 de proiecte de acte normative elaborate de instituţii şi autorităţi publice care implicau aspecte complexe privind prelucrarea datelor cu caracter personal, în temeiul art. 57 alin. (1) lit. c) din Regulamentul (UE) 2016/679.

În această perioadă au fost emise 60 de comunicate de presă postate pe site-ul Autorității.

În ceea ce privește activitatea de monitorizare și control, în anul 2020 Autoritatea a primit un număr total de 5480 de plângeri, sesizări și notificări privind incidente de securitate, pe baza cărora au fost deschise 694 investigații.

Ca urmare a investigațiilor, au fost aplicate 29 de amenzi în cuantum total de 892.115,95 lei. Totodată, au mai fost aplicate 64 de avertismente și au fost dispuse 65 de măsuri corective.

În contextul cooperării cu alte autorități de supraveghere din Uniunea Europeană în vederea asigurării asistenței reciproce, au fost gestionate în cursul anului 2020, 56 de solicitări cu privire la aplicarea și respectarea Regulamentului (UE) 679/2016.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti