Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 

Termenul de evaluare a echipajelor de zbor a fost prelungit până în 2023
09.08.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Covid 19 Legal React, Dreptul sanatatii, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Transporturi
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. 282 din 5 august 2021 a fost publicat Regulamentul de punere în aplicare nr. 1296/2021 de modificare și de rectificare a Regulamentului (UE) nr. 965/2012 în ceea ce privește cerințele referitoare la planificarea și gestionarea combustibilului/energiei și în ceea ce privește cerințele referitoare la programele de sprijin și evaluarea psihologică a echipajului de zbor, precum și testarea în vederea depistării consumului de substanțe psihoactive.

Regulamentul (UE) nr. 965/2012 al Comisiei stabilește norme detaliate pentru planificarea și gestionarea combustibilului, care trebuie actualizate periodic, pentru a reflecta progresele recente în privința tehnologiei motoarelor și cele mai bune practici din domeniul operațiunilor aeriene, precum și pentru a ține seama de experiența acumulată la nivel mondial în aviație și de progresele științifice și tehnice din domeniul operațiunilor aeriene.

La data de 23 iulie 2018, Regulamentul (UE) 2018/1042 a adăugat la Regulamentul (UE) nr. 965/2012 noi cerințe privind programele de sprijin, evaluarea psihologică a echipajului de zbor și testarea sistematică aleatorie în vederea depistării consumului de substanțe psihoactive, pentru a se asigura aptitudinea din punct de vedere medical a membrilor echipajului de zbor și de cabină. Aceste cerințe au devenit aplicabile în luna februarie 2021, iar Agenția Europeană de Siguranță a Aviației (AESA) a fost mandatată să elaboreze un prim raport de evaluare, până în luna august 2022.

Având în vedere, însă, impactul pandemiei de COVID-19 asupra aviației, AESA va avea nevoie de mai mult timp pentru a colecta datele relevante pentru evaluare.

Prin urmare, principala modificare adusă acestui regulament este că AESA va putea să efectueze examinarea continuă a eficacității programelor de sprijin, evaluarea psihologică și testarea sistematică și aleatorie în vederea depistării consumului de substanțe psihoactive a membrilor echipajului de zbor și de cabină, până la 14 august 2023.

Examinarea va implica o expertiză relevantă și date colectate pe termen lung cu sprijinul statelor membre.

Intrare în vigoare: 25 august 2021
Se aplică de la: 30 octombrie 2022

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti