Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ÎCCJ. Natura juridică a bursei auditorilor de justiție de la INM
10.08.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că bursa auditorilor de justiţie are natura şi regimul juridic al unui drept salarial, iar acțiunea avand ca obiect un litigiu asimilat unui conflict de muncă – obligarea INM la plata diferenţelor dintre drepturile salariale efectiv încasate şi drepturile salariale cuvenite în perioada 09.04.2015-30.11.2015, calculate prin raportare la valoarea de referinţă sectorială de 440,154 RON; plata diferenţelor dintre drepturile salariale efectiv încasate şi drepturile calculate prin raportare la valoarea de referinţă sectorială de 484,169 RON pentru perioada 01.12.2015-15.07.2016 – este de competența instanței în a cărei circumscripţie reclamantul îşi are domiciliul sau reşedinţa ori, după caz, sediul (art. 269 alin. 2 din Codul muncii). (Decizia nr. 271 din 9 februarie 2021, pronunțată de Secția a II-a civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Secţiuni: Dreptul muncii, Jurisprudență curentă ÎCCJ, Procedură civilă, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO