« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

CCR pendinte: art. 93 alin. (2) lit. b) din Legea nr. 107/1996 – Legea apelor
12.08.2021 | Andrei Alexandru MARCU

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP
Andrei Alexandru Marcu

Andrei Alexandru Marcu

În data de 09.08.2021 s-a constituit un nou dosar (2643D/2021) pe rolul Curţii Constituţionale, urmând a fi analizate dispoziţiile art. 93 alin. (2) lit. b) din Legea nr. 107/1996 – Legea apelor (cauza Buga Ciprian Gheorghe).

Conform motorului de căutare de pe pagina Curții Constituționale, acesta este primul dosar în care această dispoziție, formează obiectul unui control de constituționalitate.

Instanţa de trimitere pare a fi Judecătoria Roman. Spunem „pare” întrucât pe portalul acestei instanțe nu se regăsește nicio precizare referitoare la excepția de neconstituționalitate invocată.

Nici pe portalul instanţei de trimitere, şi nici pe portalul Curţii Constituţionale nu se precizează în raport de ce dispoziţii din Constituţie se va realiza controlul de constituţionalitate.

Dispoziţiile criticate (direct sau indirect) au următorul conţinut normativ:

Art. 93 (extras)
(2) Cu pedeapsa prevăzută la alin. (1) se sancţionează şi următoarele fapte:
b)exploatarea sau întreţinerea lucrărilor construite pe ape ori în legătură cu apele, desfăşurarea activităţii de topire a teiului, cânepii, inului şi a altor plante textile, de tăbăcire a pieilor şi de extragere a agregatelor minerale, fără autorizaţia de gospodărire a apelor.

Andrei Alexandru Marcu
Avocat – Baroul Constanța

 
Secţiuni: CCR, Drept constitutional, Drept penal, Jurisprudență | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD