Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Magistrații din România susțin demersurile internaționale pentru sprijinirea magistraților din Afganistan
18.08.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 18 august 2021, Uniunea Națională a Judecătorilor din România (UNJR), Asociația Magistraților din România (AMR), Asociația Judecătorilor pentru Apărarea Drepturilor Omului (AJADO) și Asociația Procurorilor din România (APR) au anunțat că susţin demersurile Asociației Internaționale a Judecătorilor (International Association of Judges IAJ-UIM) și demersurile MEDEL (Magistrats Européens pour la Démocratie et les Libertés) pentru identificarea unor soluţii în sprijinul judecătorilor și procurorilor din Afganistan.

Asociațiile de magistrați subliniază că acest suport este absolut necesar în condiţiile în care colegii afgani se confruntă cu un viitor incert, în care viața le poate fi pusă în pericol pentru convingerile lor.

„Comunitatea internațională are o datorie clară de a-i sprijini pe cei care acum se vor găsi pe latura opusă noului regim. Avem o anume responsabilitate pentru că am creat așteptări de drepturi și libertăți în țara respectivă, care, însă, ar putea să nu mai fie accesibile. (…) Au fost făcute promisiuni și au fost create așteptări care pot acum nu se mai îndeplinească, dar ei nu trebuie să rămână fără sprijin. Femeile judecătoare din Afganistan au exprimat deja temeri serioase faţă de o situație incertă și în desfășurare. Ele reprezintă unul dintre multele grupuri care au încercat să pună în aplicare valorile pe care mulți dintre noi le considerăm de la sine înțelese și pe care Occidentul le-a încurajat activ. Ele nu pot fi lăsate fără sprijin”, se mai arată în scrisoarea Asociației Internaționale a Judecătorilor (IAJ-UIM), potrivit surselor.

Secţiuni: Sistemul judiciar | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO