« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 

Curtea de Apel București. Non reformatio in pejus, după casarea cu trimitere
23.08.2021 | Anca VĂRZARU

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP
Anca Vărzaru

Anca Vărzaru

Curtea de Apel București a stabilit că, după casarea cu trimitere a cauzei, instanța care va rejudeca cererea nu se poate pronunța decât asupra acelor aspecte care au fost recurate, celelalte intrând sub autoritate de lucru în primul ciclu procesual. Prin urmare, recurentului nu i se poate înrăutăți situația în propria cale de atac a recursului, dar nici în fața instanței de fond învestite cu rejudecarea cererii, după casarea cu trimitere, întrucât efectele principiului non reformatio in pejus operează în toate fazele procesului. (Dec. civ. nr. 41/2021 din 14 ianuarie 2021, pronunțată de Curtea de Apel București, Secția a IX-a Contencios Administrativ și Fiscal)

Av. Anca Vărzaru, SĂVESCU & ASOCIAȚII

 
Secţiuni: Jurisprudență Curți de Apel, Procedură civilă, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD