Secţiuni » Notari publici
Notari publici
Official partner: Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România

Ministerul Justiției a finalizat aplicația pentru notari, executori judecătorești și experți


23.08.2021 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Cyberlaw, Executori judecătorești, Notari, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 20 august 2021, Ministerul Justiției a anunțat că în data de 21 iulie 2021 s-a finalizat implementarea platformei informatice de gestiune a proceselor de lucru de lucru specifice (GPL) și îmbunătățirea unei serii de aplicații IT utilizate de către departamentele din Ministerul Justiției și din instanțele judecătorești, potrivit unui comunicat.

Valoarea totală eligibilă a proiectului a fost de 3.225.948,50 lei, din care:
2.709.276,17 lei – valoare eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European;
516.672,33 lei – cofinanțarea eligibilă a beneficiarului și a partenerilor.

Prin implementarea proiectului au fost obținute următoarele rezultate:
– au fost refăcute complet sau dezvoltate anumite aplicații informatice (noul site web al Ministerului Justiției, noua registratură unică electronică a Ministerului Justiției, aplicația specifică experților tehnici judiciari, aplicația specifică interpreților și traducătorilor autorizați, aplicația specifică notarilor, aplicația specifică executorilor judecătorești, registrul de evidență a mandatelor europene de arestare, registrul de evidență a transferurilor persoanelor condamnate, registrul de evidență a experților criminaliști autorizați, registrul de evidență a cererilor de apostilă, aplicația de evidență a dosarelor specifice Direcției Contencios, registrul de evidență a ordinelor emise de Ministerul Justiției, registrul de evidență a comisiilor interne și interinstituționale);
– a fost instruit un număr de 347 de persoane de la nivelul Ministerului Justiției și al instanțelor de judecată (participanți unici) cu privire la administrarea și utilizarea aplicațiilor”, se arată în comunicat.

Proiectul a fost cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional „Capacitate Administrativă”.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti