« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Concluziile Consiliului privind protecția adulților vulnerabili în întreaga UE
23.08.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. C 330I din 17 august 2021 au fost publicate Concluziile Consiliului privind protecția adulților vulnerabili în întreaga Uniune Europeană.

Conform Raportului privind îmbătrânirea populației pentru 2021, emis de Comisia Europeană la 20 noiembrie 2020, se preconizează că populația totală a UE va scădea pe termen lung, iar structura de vârstă se va schimba semnificativ în următoarele decenii. Se preconizează că populația UE va scădea de la 447 de milioane de persoane în 2019 la 424 de milioane în 2070 și, în această perioadă, populația statelor membre va îmbătrâni dramatic, având în vedere dinamica fertilității, speranța de viață și migrația. Potrivit proiecțiilor, vârsta medie va crește cu cinci ani în următoarele decenii.

Un număr semnificativ de adulți se confruntă cu limitări: Eurostat se așteaptă ca o cincime din populația UE să aibă o anumită formă de handicap până în 2050. Mulți dintre acești adulți sunt sau vor deveni vulnerabili și, din cauza barierelor multiple care există încă pentru persoanele cu un handicap mintal și/sau fizic grav, nu sunt sau nu vor fi în măsură să își protejeze propriile interese fără un sprijin adecvat.

 
Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Drepturile omului, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD