Dreptul securităţii sociale

Condițiile de decontare a biletelor de tratament pentru pensionarii militari
23.08.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul securitatii sociale, Monitorul Oficial al României
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 803 din 20 august 2021 a fost publicat Ordinul nr. M.163/2021 pentru aprobarea condițiilor și criteriilor de suportare de către beneficiarii biletelor de tratament balnear și de recuperare a unei contribuții bănești de maximum 50% din valoarea acestora.

Potrivit acestui ordin, Casa de pensii sectorială a MApN va deconta o parte din costul biletului de tratament balnear și de recuperare, cu suportarea unei contribuții bănești de maximum 50% din valoarea biletului, beneficiarilor selectați care îndeplinesc următoarele condiții:
– au bilet de trimitere/scrisoare medicală de la medicul de familie/medicul specialist sau primar confirmat în specialitatea reabilitare medicală;
– au efectuat tratamentul balnear și de recuperare la operatori/agenți economici din stațiunile turistice de interes național și local și din stațiunile balneare și balneoclimatice;
– au trimis solicitarea de decontare în termen de o lună de la data terminării tratamentului balnear și de recuperare.

Cuantumul contribuției bănești suportate de către beneficiar din nivelul maxim al tarifelor biletelor de tratament balnear și de recuperare va fi stabilit de Casa de pensii.

Prin „beneficiari selectați” legea desemnează pensionarii militari, alții decât beneficiarii pensiei de invaliditate, care au făcut cerere și care au fost înștiințați în scris, în luna ianuarie a anului următor, despre faptul că vor beneficia de decontarea unei părți din costul biletului de tratament balnear și de recuperare și despre cuantumul contribuției bănești din valoarea biletului pe care trebuie să o suporte.

Ordinul mai precizează că nu se vor deconta biletele de tratament balnear și de recuperare persoanelor care au trimis cerere, dar nu au fost selectate.

Intrare în vigoare: 20 august 2021

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti