Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Timişoara. Clauza penală în contractul individual de muncă


24.08.2021 | Anca VĂRZARU, Răzvan CRĂCIUNAȘ
Secţiuni: Dreptul muncii, Jurisprudență Curți de Apel, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Anca Vărzaru

Anca
Vărzaru

Răzvan Crăciunaș

Răzvan Crăciunaș

Curtea de Apel Timişoara a decis că nerespectarea de către angajat a obligaţiei de fidelitate faţă de angajatorul plătitor al costurilor cu formarea sa profesională poate atrage obligarea angajatului doar la plata acelor cheltuieli care pot fi dovedite. Stabilirea a priori a unei sume globale, reprezentând costuri de şcolarizare, ar conduce la concluzia că părțile au evaluat anticipat prejudiciul cauzat prin neexecutarea contractului, adică au convenit asupra unei veritabile clauze penale, faptă interzisă în raporturile de muncă şi sancţionată cu nulitatea absolută. (Dec. civ. nr. 4/2021 din 12 ianuarie 2021, pronunţată de Curtea de Apel Timişoara, Secția Litigii de Muncă și Asigurări Sociale)

Av. Anca Vărzaru, SĂVESCU & ASOCIAȚII
Av. Răzvan Crăciunaș, SĂVESCU & ASOCIAȚII

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro