Secţiuni » Arii de practică » Business » Drept comercial
Drept comercial
ConferinţeCărţiProfesionişti

Modificări privind încetarea lichidării voluntare și intrarea în administrarea specială a societăților comerciale | Proiect


24.08.2021 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Drept comercial, Proiecte legislative
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 23 august 2021, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a lansat în dezbatere publică proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului privind modificarea Legii nr. 137/2002 privind unele măsuri pentru accelerarea privatizării.

Proiectul propune abrogarea unei serii de articole din Legea nr. 137/2002 privind unele măsuri pentru accelerarea privatizării, dar și modificarea unei dispoziții privind Adunarea generală a acționarilor (AGA).

În concret, art. 35 alin. (2) din aceeași lege ar urma să aibă următorul conținut: „(2) Adunarea generală a acționarilor poate dispune încetarea măsurii de lichidare voluntară în cazul în care se înregistrează o scrisoare de intenție prin care se solicită cumpărarea pachetului majoritar de acțiuni. În aceste condiții modalitatea și termenul de achitare a creanțelor se vor stabili prin contractul de vânzare-cumpărare de acțiuni.”

Se elimină astfel actuala prevedere care stabilește că „la data la care adunarea generală a acționarilor hotărăște încetarea procedurii de lichidare voluntară societatea comercială intră în procedură de administrare specială potrivit art. 16.”

Totodată, proiectul mai propune abrogarea unor articole din HG nr. 577/2002 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a OUG nr. 88/1997, precum și abrogarea măsurilor dispuse în procedura administrării speciale și supravegherii financiare instituită potrivit Legii nr. 137/2002.

:: Proiectul
:: Nota de fundamentare

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro