Secţiuni » Arii de practică » Business » Drept comercial
Drept comercial
ConferinţeCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Alba Iulia. Stingerea creanței din titlul de credit. Competența materială procesuală
25.08.2021 | Anca VĂRZARU, Cosmin GAVRIL

Secţiuni: Drept civil, Drept comercial, Jurisprudență Curți de Apel, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Anca Vărzaru

Anca Vărzaru

Cosmin Gavril

Cosmin Gavril

Curtea de Apel Alba Iulia a hotărât că, atunci când în fața instanței se invocă stingerea unei creanțe prin plată, fără a se pune în discuție analizarea condițiilor de valabilitate a titlurilor de credit din care s-a născut, izvorul datoriei nu are relevanță pentru stabilirea instanței competente. Calitatea de profesionist a reclamantei-intimate nu transformă nici obiectul, nici natura cauzei într-un litigiu cu profesioniști, prin urmare aceste aspecte nu atrag incidența unei legislații specifice, care să se soluționeze de un complet specializat în această materie, ci rămân în competența completurilor civile. (Sentința nr. 3 din 18 februarie 2021, pronunțată de Curtea de Apel Alba Iulia, Secția a II-a civilă)

Av. Anca Vărzaru, SĂVESCU & ASOCIAȚII
Av. Cosmin Gavril, SĂVESCU & ASOCIAȚII

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti