Covid-19 Legal React
AbonamentePlatinum members

CEDO a respins cererea a sute de pompieri privind vaccinarea obligatorie în Franța
25.08.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: CEDO, Covid 19 Legal React, Drepturile omului, Health & Pharma (Dreptul sănătății)
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 25 august 2021, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a anunțat că a respins o cerere introdusă de 672 de pompieri profesionişti şi voluntari contra Franţei, pentru suspendarea vaccinării lor obligatorii împotriva COVID-19, potrivit unui comunicat.

Cererea a fost înregistrată la 19 august 2021 de pompierii din cadrul Serviciilor Departamentale de Pompieri și Salvare din Franța (SDIS) sau care lucrau în mediul spitalicesc (Abgrall și alți 671 împotriva Franței), imediat după intrarea în vigoare a Legii nr. 1.040 din 5 august 2021 privind gestionarea crizei de sănătate.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului

Curtea Europeană a Drepturilor Omului

Invocând caracterul urgent al situației și întemeindu-se pe articolul 2 (dreptul la viață) și articolul 8 (dreptul la respectarea vieții private și de familie) din Convenția europeană a drepturilor omului, aceștia au solicitat:
în principal, „suspendarea obligației de vaccinare, astfel cum se prevede la articolul 12 din legea din 5 august 2021”;
în subsidiar, „suspendarea dispozițiilor care prevăd interdicția exercitării activității lor, spre deosebire de persoanele care nu și-au îndeplinit obligația de vaccinare” și „suspendarea dispozițiilor care prevăd întreruperea plății remunerației lor pentru oameni care nu și-au îndeplinit obligația de vaccinare, astfel cum se prevede la articolul 12 din legea din 5 august 2021”.

CEDO a amintit că măsurile menționate la articolul 39 din Regulamentul CEDO sunt luate în cursul procedurii în fața CEDO și nu prezintă deciziile sale ulterioare privind admisibilitatea sau fondul cauzelor în cauză. Cererile de măsuri provizorii sunt admisibile numai în mod excepțional, atunci când reclamanții ar fi expuși, în absența unor astfel de măsuri, la un risc real de prejudiciu ireparabil.

Așa fiind, CEDO a respins cererea solicitanților, reținând că suspendarea măsurilor provizorii din legea franceză privind gestionarea crizei de sănătate nu intră în domeniul de aplicare al articolului 39 din Regulamentul CEDO.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti