« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Piaţa de capital
CărţiProfesionişti
 

Se actualizează Ghidul ESMA privind scenariile de simulare a situațiilor de criză | Proiect
26.08.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

Joi, 26 august 2021, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a lansat în dezbatere publică un proiect de Normă pentru modificarea Normei ASF nr. 13/2018 pentru aplicarea Ghidului ESMA privind scenariile de simulare a situațiilor de criză în temeiul art. 28 din Regulamentul (UE) nr. 1131/2017 privind fondurile de piață monetară.

Conform acestui regulament, ghidul trebuie actualizat cel puțin o dată pe an, luând în considerare ultimele evoluții ale pieței.

Cele două elemente definitorii ale acestui Ghid privind scenariile de simulare a situațiilor de criză în temeiul Regulamentului privind FPM – (ESMA 34-49-291 RO) sunt următoarele:

1. se aplică autorităților competente, fondurilor de piață monetară și administratorilor fondurilor de piață monetară , astfel cum sunt definiți în Regulamentul privind FPM;

2. stabilește parametrii de referință comuni pentru scenariile de simulare a situațiilor de criză care trebuie incluși în simulările situațiilor de criză, luând în considerare următorii factori menționați la art. 28 alin. (1) din Regulamentul privind FPM:
a) modificări ipotetice ale nivelului de lichiditate al activelor deținute în portofoliul FPM; b) modificări ipotetice ale nivelului de risc de credit al activelor deținute în portofoliul FPM, inclusiv evenimente de credit și evenimente de rating;
c) evoluții ipotetice ale ratelor dobânzii și ale cursului de schimb valutar;
d) niveluri ipotetice de răscumpărare;
e) extinderea sau limitarea ipotetică a marjelor între indicii de care sunt legate ratele dobânzii aferente titlurilor de valoare din portofoliu;
f) șocuri macrosistemice ipotetice care afectează economia în ansamblu.

ASF consideră că este necesară aplicarea acestui ghid prin emiterea unei norme de preluare a dispozițiilor acestuia în legislația națională aferentă pieței de capital, potrivit notei de fundamentare a proiectului, potrivit notei de fundamentare a proiectului.

:: Proiectul
:: Nota de fundamentare

 
Secţiuni: Piața de capital, Proiecte legislative | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD