« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Piaţa de capital
CărţiProfesionişti
 

Se actualizează Ghidul ESMA privind scenariile de simulare a situațiilor de criză | Proiect
26.08.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust
DPO Lives
Secţiuni: Piața de capital, Proiecte legislative | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , ,

Joi, 26 august 2021, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a lansat în dezbatere publică un proiect de Normă pentru modificarea Normei ASF nr. 13/2018 pentru aplicarea Ghidului ESMA privind scenariile de simulare a situațiilor de criză în temeiul art. 28 din Regulamentul (UE) nr. 1131/2017 privind fondurile de piață monetară.

Conform acestui regulament, ghidul trebuie actualizat cel puțin o dată pe an, luând în considerare ultimele evoluții ale pieței.

Cele două elemente definitorii ale acestui Ghid privind scenariile de simulare a situațiilor de criză în temeiul Regulamentului privind FPM – (ESMA 34-49-291 RO) sunt următoarele:

1. se aplică autorităților competente, fondurilor de piață monetară și administratorilor fondurilor de piață monetară , astfel cum sunt definiți în Regulamentul privind FPM;

2. stabilește parametrii de referință comuni pentru scenariile de simulare a situațiilor de criză care trebuie incluși în simulările situațiilor de criză, luând în considerare următorii factori menționați la art. 28 alin. (1) din Regulamentul privind FPM:
a) modificări ipotetice ale nivelului de lichiditate al activelor deținute în portofoliul FPM; b) modificări ipotetice ale nivelului de risc de credit al activelor deținute în portofoliul FPM, inclusiv evenimente de credit și evenimente de rating;
c) evoluții ipotetice ale ratelor dobânzii și ale cursului de schimb valutar;
d) niveluri ipotetice de răscumpărare;
e) extinderea sau limitarea ipotetică a marjelor între indicii de care sunt legate ratele dobânzii aferente titlurilor de valoare din portofoliu;
f) șocuri macrosistemice ipotetice care afectează economia în ansamblu.

ASF consideră că este necesară aplicarea acestui ghid prin emiterea unei norme de preluare a dispozițiilor acestuia în legislația națională aferentă pieței de capital, potrivit notei de fundamentare a proiectului, potrivit notei de fundamentare a proiectului.

:: Proiectul
:: Nota de fundamentare

Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.