Secţiuni » JURIDICE NEXT » Legal Days
Legal Days

Ziua internațională a câinelui
26.08.2022 | Andra-Maria ȚAȚĂRĂ

Secţiuni: JURIDICE NEXT, Legal Days
JURIDICE - In Law We Trust
Andra-Maria Țațără

Andra-Maria Țațără

2022: Ziua internațională a câinelui este marcată, anual, la data de 26 august.

Ziua internațională a câinelui este sărbătorită, anual, pe 26 august și a fost fondată în 2004 de către expertul în stilul de viață al animalelor de companie și familiei, avocatul pentru salvarea animalelor, conservatorul și antrenorul de câini, Colleen Paige, de asemenea, fondatorul multor alte sărbători, cum ar fi  Ziua națională a cățelușului, Ziua națională a pisicilor, Ziua națională a faunei sălbatice și multe alte zile filantropice, pentru a atrage atenția asupra situației animalelor de pe tot globul și pentru a încuraja adopția.

Data de 26 august este semnificativă, deoarece este data la care familia lui Colleen a adoptat primul ei câine, Sheltie, de la adăpostul local de animale, când Colleen avea 10 ani.

Ziua internațională a câinilor sărbătorește toți câinii, de rasă mixtă și puri. Misiunea noastră este de a ajuta publicul să recunoască numărul de câini care trebuie salvați în fiecare an și să recunoaștem câinii de familie și câinii care lucrează în fiecare zi pentru a salva vieți, a ne menține în siguranță și a aduce confort. Câinii își pun viața în pericol în fiecare zi pentru protecția personală, pentru aplicarea legii, pentru persoanele cu handicap, pentru libertatea și siguranța noastră detectând bombe și droguri și trăgând victimele tragediei din epave, acum detectează cancer și convulsii, lucruri pe care nici măcar oamenii nu le pot face.

Câinii nu ar trebui să-și piardă viața din cauza atrocităților pe care au fost forțați să le suporte din cauza omului, spune Colleen Paige, fondatoarea Zilei internaționale a câinilor.

Pentru mai multe informații, vizualizați pagina web a campaniei.

Andra-Maria Țațără
Studentă – Facultatea de Drept a Universității Titu Maiorescu din București

***

2021: Ziua internațională a câinelui este marcată, anual, la data de 26 august.

Această zi a fost instituită drept omagiu adus prietenilor necuvântători, care sunt neîncetat, în vremuri line ori în răstimpuri mai tulburi, alături de stăpânii lor.

Din epoci străvechi, câinele a fost considerat cel mai bun prieten al omului și, indiferent de rasă, dimensiune sau aspect, câinele este și în prezent cel mai iubit animal de companie.

Un studiu australian spune că acesta a devenit cel mai bun prieten al omului datorită hormonului oxitocină, cunoscut drept hormonul fericirii și al iubirii. Dacă la oameni oxitocina este hormonul care creează legătura afectivă dintre o mamă și bebeluș, la câini același hormon este responsabil cu legătura care se formează între ei și stăpân.

„Câinii ni s-au dăruit cu totul. Suntem în centrul universului lor. Către noi se îndreaptă dragostea, credința și încrederea lor. Ne servesc în schimbul unor rămășițe. Este, fără îndoială, cel mai bun târg făcut vreodată de om”, spunea Roger A. Caras.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti