« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Contravenţii
CărţiProfesionişti
 

ANSPDCP. Operator sancționat cu 2.000 euro întrucât nu a răspuns solicitărilor autorității de supraveghere
26.08.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

Miercuri, 25 august 2021, Autoritatea Națională de Supraveghere a anunțat că a finalizat o investigație la Asociația Asistenței Rutiere A-Car Vaslui, operator aflat sub incidența prevederilor art. 2 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 190/2018, potrivit unui comunicat.

Investigația a fost demarată ca urmare a unei sesizări cu privire la faptul că Asociația Asistenței Rutiere A-Car Vaslui prelucrează date cu caracter personal ale minorilor (imagine).

Întrucât în cadrul investigației declanșate operatorul nu a răspuns solicitărilor instituției, acesta a fost mai întâi sancționat cu avertisment pentru încălcarea art. 58 alin. (1) lit. a) și lit. e) din Regulamentul (UE) 2016/679, în temeiul art. 13 din Legea nr. 190/2018.

De asemenea, Autoritatea Națională de Supraveghere a emis Planul de remediere prevăzut de art. 13 alin. (1) din Legea 190/2018, cu măsura de a furniza toate informațiile solicitate de instituția noastră în termen de 5 zile lucrătoare de la data comunicării procesului-verbal.

Asociația Asistenței Rutiere A-Car Vaslui nu a adus la îndeplinire măsurile prevăzute în planul de remediere comunicat, încălcându-se astfel prevederile art. 58 alin. (1) lit. a) și lit. e) din Regulamentul (UE) 2016/679.

Ca atare, în temeiul art. 14 alin. (1) din Legea nr. 190/2018, operatorul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 10.000 lei, pentru fapta prevăzută de art. 14 alin. (5) lit. e) din Legea nr. 190/2018, raportat la art. 58 alin. (1) lit. a) și lit. e) din Regulamentul (UE) 2016/679.

 
Secţiuni: C. contravențional, Data protection, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD