Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Craiova. Munca suplimentară vs. munca în zi de sărbătoare
30.08.2021 | Anca VĂRZARU, Răzvan CRĂCIUNAȘ

Secţiuni: Dreptul muncii, Jurisprudență Curți de Apel, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Anca Vărzaru

Anca
Vărzaru

Răzvan Crăciunaș

Răzvan Crăciunaș

Curtea de Apel Craiova a constatat că, în speță, pârâta a plătit reclamantului orele suplimentare prestate în zilele festive cu aceeași sumă cu care a plătit orele de muncă prestate în timpul programului normal de lucru în zilele festive, încălcând astfel dispozițiile art. 123 din Codul muncii. Cele două sporuri nu se exclud unul pe altul, astfel că, în ipoteza efectuării unor ore suplimentare în zile fiscale, salariatul are atât dreptul la sporul pentru ore suplimentare, cât și dreptul la sporul pentru munca în zi de sărbătoare.  (Decizia nr. 1632 din 13 mai 2021, pronunțată de Curtea de Apel Craiova, Secția de litigii de muncă și asigurări sociale)

Av. Anca Vărzaru, SĂVESCU & ASOCIAȚII
Av. Răzvan Crăciunaș, SĂVESCU & ASOCIAȚII

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti