Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

NNDKP a asistat un sindicat de bănci în noua finanțare de 278 milioane de lei acordată Rodbun Grup
30.08.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Banking, Business, Comunicare profesională, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a asistat cu succes un sindicat de bănci format din Banca Comercială Română (în calitate de aranjor principal mandatat, bookrunner, agent de documentație, agent de facilitate și de garanții și finanțator), CEC Bank (în calitate de aranjor principal mandatat și finanțator), Raiffeisen Bank (în calitate de aranjor principal mandatat și finanțator), Banca Transilvania și Banca Românească (în calitate de finanțatori) în legătură cu o nouă finanțare, de 278 milioane de lei (aproximativ 56,3 milioane de euro), acordată Rodbun Grup, una din cele mai importante companii de agro-business din România.

Rodbun este o companie-integrator de produse și soluții în domeniul agricol, având capital integral românesc și fiind înființată în anul 2002. Compania urmează să utilizeze creditul sindicalizat pentru refinanțarea facilităților existente, acoperirea nevoilor de capital de lucru și susținerea planurilor de dezvoltare ale grupului. Facilitatea de credit cuprinde două tranșe, o facilitate tip revolving în valoare de 249 milioane de lei și o facilitate de credit la termen în valoare de 29 milioane de lei.

Echipa NNDKP a fost condusă de Valentin Voinescu, Partener în cadrul practicii de Drept Bancar și Finanțări, și i-a inclus pe Alexandru Ciambur și Cătălina Dan, Avocați Asociați în cadrul aceleiași practici.

„Credem în viitorul sectorului agricol în România și considerăm important să susținem antreprenorii care investesc în soluții inteligente și fermierii români în eforturile lor de a-și îmbunătăți randamentele. Consilierea juridică oferită în această tranzacție încorporează o înțelegere foarte bună a sectorului agricol, element esențial pentru creionarea și implementarea unei soluții optime de finanțare. Astfel, echipa NNDKP a avut o abordare practică și comercială, orientată spre nevoile specifice ale companiei Rodbun”, a declarat Ana Maria Samuilă, Coordonator Departamentul Agricultură și Alimentație, Direcția Corporate Coverage, BCR.

„Această nouă finanțare contractată de Rodbun demonstrează, pe de o parte, potențialul important pe care îl are această companie, iar pe de altă parte, încrederea pe care băncile din România o acordă antreprenorialului și sectorului agricol din această țară. Suntem bucuroși că am avut oportunitatea de a fi implicați în a doua finanțare din acest an pe care sindicatul de bănci o acordă Rodbun și de a contribui, indirect, la evoluția și consolidarea acestei companii cu capital românesc”, a declarat Valentin Voinescu, Partener în cadrul NNDKP.

Portofoliul recent al NNDKP în domeniul finanțărilor sindicalizate acordate pentru sprijinirea domeniul agribusiness din România include unele dintre cele mai semnificative facilități de credit acordate în ultimii ani pe piața locală, cum ar fi:

• finanțările acordate grupului Rodbun:

– în valoare de aproximativ 17,2 milioane de euro, în anul 2021;
– în valoare de aproximativ 55 milioane de euro, în anul 2018.

• finanțarea de 20 milioane de euro acordată Grupului Aaylex, o companie românească activă pe piața agrozootehnică, pentru expansiunea grupului în România, prin preluarea Banvit Foods România.

• facilitatea de credit de aproximativ 90 milioane de euro acordată în anul 2020 grupului Carmistin, unul dintre principalii jucători de pe piața agrozootehnică din România, și

• finanțarea de 324 milioane de euro acordată în anul 2019 către Ameropa (Azomures SA, Ameropa Grains SA și Chimpex SA), cu activitate în domeniul îngrășămintelor, semințelor și pesticidelor.

Echipa NNDKP specializată în drept bancar și finanțări contribuie în mod constant la proiecte complexe privind finanțări corporatiste, finanțări de proiecte, de achiziții ale unor instituții financiare și companii internaționale și locale, sau finanțări ale entităților publice locale. Doar în ultimii trei ani, membrii echipei au fost implicați în tranzacții de finanțare cu o valoare totală de peste 3,5 miliarde de euro în sectoare precum agribusiness, energie, imobiliar, infrastructură, FMCG, producție sau tehnologie.

Despre NNDKP:

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (”NNDKP”) este promotor al avocaturii de afaceri în România de peste 30 de ani, fiind recunoscută ca un pionier al pieței de profil locale.

NNDKP oferă servicii de avocatură și consultanță fiscală complete companiilor active în diverse sectoare ale industriei. De-a lungul celor peste trei decenii de activitate, avocații NNDKP au oferit asistență juridică și reprezentare în tranzacții și proiecte reper pentru evoluția comunității de afaceri din România, inclusiv în domenii inovatoare, considerate încă de nișă și care au implicat atât companii internaționale, cât și antreprenori locali.

Firma reprezintă România în unele dintre cele mai importante asociații profesionale la nivel internațional – Lex Mundi, World Services Group, International Attorneys Club – şi este membru fondator al SEE Legal. NNDKP este clasată în mod constant pe primele poziţii în toate ariile de practică de către Chambers & Partners, Legal500 şi IFLR1000. 

:: English version

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti