Secţiuni » Comunicare profesională
Comunicare profesionalăComunicate profesioniştiEvenimente programateEvenimente recenteOportunităti de carieră

Concurs național pentru selectarea proiectului care va reprezenta România la cea de-a 59-a ediție a Expoziției Internaționale de Artă – la Biennale di Venezia. UPDATE: Rezultatele Etapei a II-a
14.01.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 12 ianuarie 2022, a avut loc cea de-a doua etapă de evaluare a proiectelor din cadrul Concursului național, potrivit unui comunicat.

În urma centralizării punctajelor acordate de către fiecare membru al Comisiei, a fost desemnat câștigător, cu 92,14 puncte, proiectul „Tu ești un alt Eu: O catedrală a corpului / You are another Me: A cathedral of the body”, autor: Adina Pintilie, curatori: Cosmin Costinaș și Viktor Neumann.

Locul al doilea a revenit proiectului DRAC, care a obținut 83,00 puncte, autori: Cătălin Matei, Nye Thompson, UBERMORGEN, curator: Adrian Bojenoiu, iar locul al treilea a revenit proiectului „Fântâna tinereții/ The fountain of youth”, cu 78,43 puncte, autor: Hortensia Mi Kafchin, curator: Valentina Iancu.

***

Joi, 2 septembrie 2021, Ministerul Culturii, Ministerul Afacerilor Externe și Institutul Cultural Român au anunțat lansarea Concursului Național pentru selectarea proiectului care va reprezenta România la cea de-a 59-a ediție a Expoziției Internaționale de Artă – la Biennale di Venezia, concurs public de creație, potrivit unui comunicat.

Proiectul care va reprezenta România la cea de-a 59-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale de Artă – la Biennale di Venezia, la secţiunea Participări Naţionale, se va realiza în două spaţii expoziţionale: Pavilionul României din Giardini della Biennale şi Noua Galerie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia.

Ediția din 2022 a Bienalei se va desfășura în perioada 23 aprilie – 27 noiembrie 2022, cu previzionare pentru specialiști și presă în perioada 20 – 22 aprilie 2022.

Tema celei de-a 59-a ediţii a Expoziţiei Internaţionale de Artă – la Biennale di Venezia, lansată de curatorul Cecilia Alemani – „The milk of dreams” – își ia numele dintr-o carte a artistei suprarealiste Leonora Carrington în care, așa cum explică Cecilia Alemani, „artistul suprarealist descrie o lume magică în care viața este reinventată constant prin prisma imaginației și în care toată lumea se poate schimba, se poate transforma, poate deveni altceva sau altcineva. Expoziția propune o călătorie imaginară prin metamorfozarea corpurilor și definițiile umanității și se concentrează în special pe trei teme: reprezentarea corpurilor și metamorfozele acestora; relația dintre indivizi și tehnologii; legătura dintre corpuri și Pământ”.

Pentru a participa la concursul naţional, solicitantul trebuie să depună un proiect care să conțină documentația obligatorie prevăzută în Regulamentul de organizare a concursului.

Înscrierea la concurs se va realiza fără taxă, prin depunerea documentației necesare la sediul Ministerului Culturii din Bd. Unirii nr.22, sector 3, cod 030833, Bucureşti, sau prin transmiterea acesteia prin poştă sau curier, la aceeaşi adresă, până la data de 12 noiembrie 2021, ora 14.30.

În vederea îndeplinirii scopului concursului, vor fi constituite o Comisie de selecţie și o Comisie de soluționare a contestațiilor. Componența acestora va fi aprobată prin Ordin al Ministrului Culturii și va fi comunicată la o dată ulterioară.

:: Detalii

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti