Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

WhatsApp a fost sancționat cu 225 mil. EURO pentru nerespectarea obligațiilor de transparență. UPDATE: WhatsApp și-a modificat politica de confidențialitate
22.11.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Cyberlaw, Data protection
JURIDICE - In Law We Trust

WhatsApp și-a modificat politica de confidențialitate ca urmare a amenzii aplicate de Comisia pentru Protecția Datelor (DPC), potrivit bbc.com.

WhatsApp a făcut apel împotriva amenzii, dar își modifică documentele de politică în Europa și în Marea Britanie pentru a se conforma.

Nu există nicio modificare a proceselor noastre sau a acordurilor contractuale cu utilizatorii, iar utilizatorii nu vor fi nevoiți să accepte nimic sau să întreprindă vreo acțiune pentru a continua să folosească WhatsApp„, a precizat compania, anunțând schimbarea.

Noua politică intră în vigoare imediat.

***

Joi, 2 septembrie 2021, Comisia pentru Protecția Datelor (DPC) a anunțat încheierea unei investigații realizate în cazul WhatsApp Ireland Ltd și a aplicat o amendă de 225 de milioane EURO, potrivit unui comunicat.

La data de 20 decembrie 2020, autoritatea de supraveghere a emis un proiect de decizie în urma anchetei din proprie inițiativă asupra societății WhatsApp IE, cu privire la respectarea obligațiilor de transparență prevăzute la articolele 12, 13 și 14. La 24 decembrie 2020, autoritatea a transmis altor autorități de supraveghere implicate proiectul său de decizie.

Acestea au formulat obiecții cu privire la încălcările identificate, la evaluarea datelor specifice în cauză și la consecințele acestora, precum și la oportunitatea măsurilor corective avute în vedere.

Autoritate de supraveghere nu a putut ajunge la un consens, având în vedere obiecțiile, și, în consecință, a indicat consiliului că nu va urma obiecțiile. Astfel, la data de 3 iunie 2021, autoritatea le-a înaintat Comitetului European pentru Protecția Datelor spre soluționare în temeiul art. 65 alin. (1) lit. (a) din GDPR, inițiind astfel procedura de soluționare a litigiilor.

Comitetul European pentru Protecția Datelor a solicitat DPC să reevalueze și să mărească amenda propusă, așa încât DPC a aplicat societății WhatsApp o amendă de 225 de milioane EUR.

Totodată, autoritatea de supraveghere a aplicat și o măsură corectivă.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti