« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

WhatsApp a fost sancționat cu 225 mil. EURO pentru nerespectarea obligațiilor de transparență. UPDATE: WhatsApp și-a modificat politica de confidențialitate
22.11.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

WhatsApp și-a modificat politica de confidențialitate ca urmare a amenzii aplicate de Comisia pentru Protecția Datelor (DPC), potrivit bbc.com.

WhatsApp a făcut apel împotriva amenzii, dar își modifică documentele de politică în Europa și în Marea Britanie pentru a se conforma.

Nu există nicio modificare a proceselor noastre sau a acordurilor contractuale cu utilizatorii, iar utilizatorii nu vor fi nevoiți să accepte nimic sau să întreprindă vreo acțiune pentru a continua să folosească WhatsApp„, a precizat compania, anunțând schimbarea.

Noua politică intră în vigoare imediat.

***

Joi, 2 septembrie 2021, Comisia pentru Protecția Datelor (DPC) a anunțat încheierea unei investigații realizate în cazul WhatsApp Ireland Ltd și a aplicat o amendă de 225 de milioane EURO, potrivit unui comunicat.

La data de 20 decembrie 2020, autoritatea de supraveghere a emis un proiect de decizie în urma anchetei din proprie inițiativă asupra societății WhatsApp IE, cu privire la respectarea obligațiilor de transparență prevăzute la articolele 12, 13 și 14. La 24 decembrie 2020, autoritatea a transmis altor autorități de supraveghere implicate proiectul său de decizie.

Acestea au formulat obiecții cu privire la încălcările identificate, la evaluarea datelor specifice în cauză și la consecințele acestora, precum și la oportunitatea măsurilor corective avute în vedere.

Autoritate de supraveghere nu a putut ajunge la un consens, având în vedere obiecțiile, și, în consecință, a indicat consiliului că nu va urma obiecțiile. Astfel, la data de 3 iunie 2021, autoritatea le-a înaintat Comitetului European pentru Protecția Datelor spre soluționare în temeiul art. 65 alin. (1) lit. (a) din GDPR, inițiind astfel procedura de soluționare a litigiilor.

Comitetul European pentru Protecția Datelor a solicitat DPC să reevalueze și să mărească amenda propusă, așa încât DPC a aplicat societății WhatsApp o amendă de 225 de milioane EUR.

Totodată, autoritatea de supraveghere a aplicat și o măsură corectivă.

 
Secţiuni: Cyberlaw, Data protection, Internațional | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD