Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

ADR și Ministerul Sănătății au lansat Sistemul informatic pentru registrele de sănătate – RegInterMed


03.09.2021 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Comunicare profesională, Cyberlaw, Health & Pharma (Dreptul sănătății)
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 2 septembrie 2021, Autoritatea pentru Digitalizarea României și Ministerul Sănătății au lansat proiectul „Sistem informatic pentru registrele de sănătate – RegInterMed”, potrivit unui comunicat.

Octavian Oprea, președintele ADR: “Îmbunătățirile pe care le propunem prin proiectul RegInterMed țin de eficientizarea sistemului de sănătate prin dezvoltarea și consolidarea de soluții informatice ale depozitelor de date, dar și prin monitorizare, documentare și suport al procesului de luare a deciziilor medicale. În proiect vor fi realizate 100 de registre de sănătate, care vor fi interconectate în cadrul unui sistem informatic integrat. Pentru fiecare categorie de beneficiari, estimăm că peste 2 milioane de pacienți, peste 50.000 de medici și peste 300 de specialiști ai Ministerului Sănătății vor fi parte a acestui sistem informatic.

Sistemul informatic va furniza servicii online care vor genera beneficii:

– Pentru Ministerul Sănătății – monitorizarea și evaluarea sănătății populației, precum și posibilitatea realizării unor statistici, în baza informaţiilor deţinute într-o bază de date reală şi actualizată, în vederea elaborării unor decizii fundamentate;

– Pentru medici – consistenţa informaţiilor, centralizate într-o bază unică; păstrarea istoricului pentru fiecare pacient; urmărirea eventualelor interferenţe ale diverselor tratamente acordate într-o anumită perioadă de timp, care ajută la luarea unei decizii medicale optime;

– Pentru pacienți – istoricul evoluţiei în cazul tratamentelor anterioare şi extragerea cu uşurinţă a unor statistici pentru luarea de decizii în beneficiul pacienţilor. Soluţia implementată va asigura interoperabilitatea sistemului informatic propus cu alte sisteme existente în cadrul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, precum şi cu sistemele informatice ale unităţilor medicale.

Valoarea totală a proiectului este de 67.591.875.80 lei cu TVA, din care 57.114.146,19 lei reprezintă finanțare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro