« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Australia a adoptat o lege care permite poliției să acceseze dispozitivele oricărei persoane care este vizată de o anchetă în curs
03.09.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

Guvernul australian a trecut prin parlament în doar 24 de ore o lege care permite poliției să acceseze dispozitivele oricărei persoane care este vizată de o anchetă în curs, potrivit iflscience.com.

Proiectul de lege permite polițiștilor să modifice sau să șteargă date, să preia controlul asupra conturilor de social media și să colecteze informații despre activitățile online ale persoanelor în cauză pe care le consideră relevante investigației.

Astfel, legea acordă poliției puterea de a obține trei mandate noi:
1. mandate de modificare a datelor care permit poliției să modifice sau șteargă complet datele unui suspect;
2. mandate legate de rețele care permit poliției să obțină informațiile salvate în calculatorul unui suspect dar și a oricăror rețele sau persoane asociate cu individul în cauză;
3. mandate de preluare a conturilor care permit poliției să preia controlul asupra conturilor de socializare sau ale altor tipuri de conturi din mediul online.

Polițiștii nu vor fi nevoiți să ceară eliberarea acestor mandate unui judecător, una dintre cele mai contestate prevederi ale legii. În schimb, aceștia le vor solicita de la Tribunalul Administrativ de Apel, un organism din cadrul executivului care revizuiește independent deciziile luate de oficiali dar care are jurisdicție doar în cazuri expres prevăzute de lege.

Justificarea proiectului de lege este că autoritățile că au nevoie de aceste puteri pentru a combate în mod eficient terorismul și exploatarea copiilor, multe din acestea fiind realizate online și prin pe „dark web”.

 
Secţiuni: Cyberlaw, Data protection, Drept penal, Internațional, Sistemul judiciar | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD