« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

Website-ul Consiliului Legislativ găzduiește gratuit, liber și permanent formatul electronic al Monitorului Oficial
06.09.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Luni, 6 septembrie 2021, Consiliul Legislativ a anunțat că formatul electronic al Monitorului Oficial este disponibil în mod gratuit, liber și permanent pe www.clr.ro, în secțiunea ”Evidența legislației României”, potrivit unui comunicat.

În vederea îndeplinirii obligației de a ține evidența oficială a legislației României, prevăzută la art. 79 alin.(1) din Constituția României, Consiliul Legislativ pune la dispoziția tuturor celor interesați baza sa de date care cuprinde informații referitoare la actele normative și intervențiile legislative suferite de acestea în decursul timpului.

Ca urmare a recentei modificări adusă Legii nr. 202/1998 privind organizarea Monitorului Oficial al României, care prevede la art. 18 alin. (2) că „formatul electronic al Monitorului Oficial al României, Partea I (…), este disponibil în mod gratuit și liber, permanent” și că „acesta devine accesibil tuturor utilizatorilor în aceeași zi cu publicarea, inclusiv pentru căutare, salvare, distribuire și imprimare”, Consiliul Legislativ a adăugat o nouă funcționalitate bazei de date menționate, orice persoană interesată având acum acces, alături de informațiile privind evidența oficială a legislației, precum și la monitoarele oficiale în care actele normative – de bază sau modificatoare – au fost publicate.

Scopul implementării acestei funcționalități este de a răspunde necesităţii de informare completă, promptă şi calificată în domeniul legislativ a tuturor celor interesați să cunoască situaţia juridică, la un moment dat, a fiecărui act normativ ce figurează în evidența oficială a legislației României.

 
Secţiuni: Anunțuri, Monitorul Oficial al României, Sistemul judiciar | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD