« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Crearea de portrete fictive utilizând rețele neurale adversariale. Relația cu infracțiunile de fals
07.09.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Cyberlaw, Drept penal, Revista revistelor juridice | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

În AUBD – Forum Juridic nr. 3/2021 a fost publicat articolul cu titlul „Crearea de portrete fictive utilizând rețele neurale adversariale. Relația cu infracțiunile de fals”, redactat de Tiberiu Stănescu – absolvent Master Științe penale, Facultatea de Drept, Universitatea din București.

Articolul își propune să cerceteze raportul între infracțiunile de fals și generarea unor portrete ale unor persoane care nu există în realitate prin intermediul rețelelor neurale ce au la bază Inteligența Artificială, care deschide căi de săvârșire a unor infracțiuni de natură să schimbe paradigmele clasice ale dreptului penal. Astfel, prima parte reprezintă o introducere succintă în domeniul Inteligenței Artificiale și a rețelelor neurale, în cadrul căreia sunt trasate câteva clarificări terminologice și de funcționare a unor astfel de rețele, urmând o scurtă analiză  a infracțiunilor de fals din actuala legislație penală, pentru a vedea care dintre acestea prezintă relevanță pentru acest context. Ulterior, sunt analizate anumite divergențe existente anterior în doctrină în legătură cu crearea de profiluri, tranșate de o decizie cu caracter obligatoriu a instanței supreme. În sfârșit sunt expuse, în lumina deciziei amintite, ipoteze în care ar putea fi reținute infracțiuni de fals prin utilizarea de portrete fictive.

 
Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD