Secţiuni » Arii de practică » Business » Drept comercial
Drept comercial
ConferinţeCărţiProfesionişti

ASF confirmă că City Insurance nu îndeplinește cerințele privind restabilirea. UPDATE: Retragerea autorizației de funcționare și deschiderea procedurii falimentului. UPDATE: Tribunalul București a dispus deschiderea procedurii falimentului. UPDATE: Majorare termene
24.03.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Asigurări, Comunicare profesională, Drept civil, Drept comercial, Insolvență, Monitorul Oficial al României
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 23 martie 2022, Tribunalul Bucureşti – Secţia a VII-a Civilă a admis cererea lichidatorul judiciar CITR Filiala Cluj SPRL şi a dispus majorarea termenelor stabilite prin sentința din 9 februarie 2022, astfel:
majorarea termenului limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitoarei până la data de 11.04.2022;
– majorarea termenului de verificare a creanţelor, de întocmire şi publicare în Buletinul procedurilor de insolvenţă a tabelului preliminar de creanţe, până la data de 29.04.2022;
– majorarea termenului de definitivare a tabelului de creanţe până la data de 24.05.2022;
– majorarea termenului prevăzut de art. 100 alin. 1 lit. e din Legea 85/2014, privind prima şedinţă a adunării creditorilor până la data de 06.05.2022.

***

Prin hotărârea pronunţată miercuri, 9 februarie 2022, în cauza nr. 27011/3/2021, Tribunalul Bucureşti – Secţia a VII-a Civilă a admis cererea creditoarei Autoritatea de Supraveghere Financiară şi a dispus deschiderea procedurii falimentului împotriva debitoarei SOCIETATEA DE ASIGURARE-REASIGURARE CITY INSURANCE S.A.

Prin aceeaşi hotărâre a fost desemnat în calitate de lichidator judiciar CITR Filiala Cluj S.P.R.L.

În cauză, judecătorul sindic a fixat următoarele termene limită:

a) termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitoarei – 28.03.2022;

b) termenul de verificare a creanţelor, de întocmire şi publicare în BPI a tabelului preliminar de creanţe – 18.04.2022;

c) termenul de definitivare a tabelului creanţelor – 13.05.2022;

d) data primei şedinţe a adunării generale a creditorilor – 25.04.2022.

:: Soluţia pe scurt

***

Miercuri, 9 februarie 2022, Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a informat că Tribunalul București a admis cererea ASF și a dispus deschiderea procedurii falimentului împotriva Societății de Asigurare – Reasigurare City Insurance S.A., potrivit unui comunicat.

Hotărârea instanței confirmă corectitudinea deciziei de retragere a autorizației de funcționare a companiei City Insurance, luată de Autoritatea de Supraveghere Financiară la finalul activității de control specifice.

Prin retragerea autorizației de funcționare a acestui asigurător, Autoritatea a acționat în scopul reechilibrării pieței RCA, afectată de practicile nelegale, care au provocat dezechilibre semnificative.

***

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 921 din 27 septembrie 2021 a fost publicată Decizia nr. 1148/2021 privind retragerea autorizației de funcționare a Societății de Asigurare-Reasigurare City Insurance – S.A., constatarea stării de insolvență și promovarea cererii privind deschiderea procedurii falimentului împotriva acesteia.

Intrare în vigoare: 27 septembrie 2021

***

Vineri, 17 septembrie 2021, Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis retragerea autorizației de funcționare a Societății Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A., în conformitate cu prevederile art. 110 din Legea nr. 237/2015, constatarea stării de insolvență a Societății Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A., astfel cum este definită de art. 5 alin. (1) pct. 31 lit. a) și lit. b) din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, cu modificările și completările ulterioare și promovarea de către A.S.F. a cererii privind deschiderea procedurii falimentului împotriva societății, conform dispozițiilor art. 249 din legea referită, potrivit unui comunicat.

***

Miercuri, 8 septembrie 2021, Autoritatea de Supraveghere Financiară a fost informată de către Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), în calitate de administrator temporar al City Insurance S.A., că până la data de 6 septembrie 2021, ora 24:00, în conturile societății nu a fost efectuată nicio plată aferentă contravalorii acțiunilor subscrise de către acționarul minoritar i3CP HOLDING BV, astfel încât nu sunt îndeplinite cerințele privind restabilirea, în termenul de trei luni, a nivelului fondurilor proprii de bază eligibile care acoperă cerința minimă de capital (MCR), conform Deciziei A.S.F. nr. 714/03.06.2021, potrivit unui comunicat.

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară va analiza situația de fapt și va lua deciziile care se impun, în conformitate cu prevederile legale.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti