« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

Premierul Florin Cîțu a participat la inaugurarea Palatului de Justiție Prahova
08.09.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Anunțuri, Sistemul judiciar | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 8 septembrie 2021, Florin Cîțu, Prim-ministrul României, a participat la inaugurarea Palatului de Justiție Prahova, potrivit unui comunicat.

Florin Cîțu: „Vreau, în primul rând, să apreciez ceea ce ați făcut aici, doamna preşedinte, și se ne bucurăm cu toții de această clădire. Chiar este o clădire în care te simți bine și cred că toată lumea se simte bine să vină aici să-și caute dreptatea și ceilalaţi să vină la muncă. Cred că meritaţi acest lucru.

Doamnă preşedinte, domnule președinte al CSM, domnule preşedinte al Tribunalului, domnule ministru, doamnelor şi domnilor invitați, mă bucur să fiu astăzi aici, deși, vă spun de la început, aș fi vrut să fie o altă situație. Aș fi vrut ca această inaugurare să fi fost cu mulți ani în urmă, când trebuia să fie, dar este bine și astăzi.

În sfârșit, acest Palat al justiţiei este inaugurat. Am primit și eu istoricul acestei clădiri. Vorbim de 22 de ani pentru o singură clădire, pentru această construcție și 28 de miniștri. Cred că, și o să fiu foarte ferm aici, așa ceva nu mai poate fi tolerat în România. Ţin minte, anul trecut, când eram ministrul finanțelor, că am avut discuția despre finanțarea Palatului Justiției, am alocat resurse și la bugetul inițial, și la rectificare, și anul acesta, și nu înțelegeam ce se întâmplă, de ce e nevoie de atâţia bani. Și mi-am dat seama că era pe ultima sută de metri. Acum văd și eu unde au mers aceşti bani. Mă bucur că au venit aceşti bani aici. Era foarte bine să se fi întâmplat mai demult.

În tot acest timp, instanțele din Prahova au funcționat în spații improprii, așa cum ați văzut, subdimensionate, chiar insalubre, în clădiri închiriate. Tot din lipsă de spațiu, Secția de contencios administrativ din cadrul Tribunalului Prahova a funcționat în clădirea unui mall, un mall, da, din centrul Ploieștiului, iar Arhiva cu dosare undeva la periferie.

Este foarte bine că putem să reparăm aceste lucruri și vom repara mult mai multe lucruri în perioada următoare. Resurse avem, e nevoie câteodată de voință și de voință politică, dar avem acum și resurse, și voință politică.

Eu sunt un om care am cerut și cer reforme în domenii esențiale, iar justiția este un domeniu esențial. Iar prin reforme nu înțeleg doar modificarea legislației, adaptarea legislaţiei la cadrul european, judecarea cu celeritate a dosarelor, dar și asigurarea unor spații propice pentru desfășurarea activității.

Atât magistrații, cât și persoanele care își caută dreptatea în justiție trebuie să beneficieze de cât mai multe clădiri precum cea de aici. Eu vă mulțumesc și vă felicit încă o dată pentru ce ați reușit! Mulțumesc!”

:: Înregistrarea VIDEO

 
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD