« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Completarea Directivei 2014/94/UE privind punctele de reîncărcare pentru autobuze electrice
08.09.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust
DPO Lives
Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: ,

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L 313 din 6 septembrie 2021 a fost publicat Regulamentul delegat (UE) 2021/1444 al Comisiei din 17 iunie 2021 de completare a Directivei 2014/94/UE a Parlamentului European și a Consiliului în ceea ce privește standardele privind punctele de reîncărcare pentru autobuze electrice.

Punctele de reîncărcare pentru autobuze electrice, menționate la punctul 1.6 din anexa II la Directiva 2014/94/UE, trebuie să fie echipate, în scopuri de interoperabilitate, după cum urmează:

— punctele de reîncărcare cu curent alternativ (CA) de tensiune normală și înaltă pentru autobuze electrice trebuie să fie echipate cel puțin cu conectori de tipul 2, astfel cum sunt descriși în standardul EN 62196-2;

— punctele de reîncărcare cu curent continuu (CC) de tensiune normală și înaltă pentru autobuze electrice trebuie să fie echipate cel puțin cu conectori ai sistemului de încărcare combinat „Combo 2”, astfel cum sunt descriși în standardul EN 62196-3;

— dispozitivele automatizate cu interfață de contact destinate utilizării în sistemele de reîncărcare conductivă pentru autobuze electrice în modul 4, conform standardului EN 61851-23-1, în ceea ce privește dispozitivul automatizat de conectare (DAC) montat pe infrastructură (pantograf), DAC montat pe plafonul vehiculului, DAC montat sub vehicul și DAC montat pe infrastructură și conectat la partea laterală sau la plafonul vehiculului, trebuie să fie echipate cu interfețe mecanice și electrice, astfel cum se definește în standardul EN 50696.

Prezentul regulament intră în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Se aplică de la 26 septembrie 2023.

Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.