« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Au început înscrierile pentru competiția #myEUspace
09.09.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Miercuri, 1 septembrie, Agenția Uniunii Europene pentru Programul spațial (EUSPA) a lansat competiția #myEUspace, potrivit unui comunicat.

Cu premii în valoare totală de 1 milion de euro, competiția #myEUspace – parte a inițiativei Cassini a Comisiei Europene – se axează pe datele și serviciile satelitare ale UE și pe modul în care integrarea serviciilor și fuzionarea datelor vor duce la apariția (și introducerea pe piață) a unor soluții spațiale comerciale revoluționare, capabile să răspundă nevoilor emergente ale societății și utilizabile în diverse domenii, de la mobilitate și agricultură inteligente până la producție și consum sustenabile, orașe inteligente, sănătate și recreere, printre altele.

Rodrigo da Costa, director executiv EUSPA: „În ultimii ani, EUSPA a creat un ecosistem puternic de startup-uri și IMM-uri în domeniul spațial, care au produs idei revoluționare precum soluțiile autonome de aplicare a marcajelor rutiere sau aplicațiile de monitorizare a atmosferei prin intermediul dronelor; majoritatea acestora sunt acum în faza de extindere a operațiunilor.”

Janno Paas, director tehnic al companiei 10Lines și membru al echipei câștigătoare a concursului MyGalileoSolution din 2020: „Competiția MyGalileoSolution a EUSPA a dat un impuls semnificativ produsului nostru și ne-a ajutat să deschidem noi uși. Concursurile de acest tip sunt perfecte pentru startup-urile la început de drum. Faptul că am participat la MyGalileoSolution și că am câștigat a adus soluției noastre mai multă vizibilitate, sprijin din partea experților și mijloace financiare pentru a o aplica pe scară mai largă. Produsul nostru este un robot autonom 10Lines care marchează locurile de parcare, determinarea poziției prin GNSS fiind așadar esențială pentru noi. Încurajăm toate startup-urile din UE să profite de această oportunitate și să își ducă afacerea la un alt nivel.”

Dacă sunteți un startup aspirant, un inventator consacrat sau un antreprenor experimentat, vă puteți înscrie aici până pe 15 noiembrie 2021 (23.59 CET). Ideile vor fi evaluate pe baza relevanței lor pentru spațiul Uniunii Europene, a abordării inovatoare, a potențialului de comercializare, a fezabilității în limitele tehnologiei actuale și, ca ultim criteriu, a modului de organizare operațională. Competiția oferă diverse premii și distincții, în diferitele sale etape.

Pentru înscriere sau pentru mai multe informații, consultați pagina competiției pe site-ul EUSPA.

 
Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Internațional | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD