« Selected
Flux noutăţi
AnunţuriSistemul judiciarUNBR BarouriNotariatExecutoriUniversitariaInternaţionalJURIDICE.ro

Ziua Mondială a Conștientizării Duchenne
07.09.2021 | Adelina DOBRE

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Adelina Dobre

Adelina Dobre

Ziua Mondială a Conștientizării Duchenne este marcată, anual, la data de 7 septembrie.

Guvernul marchează astăzi Ziua Mondială de conștientizare a distrofiei musculare Duchenne, prilej cu care Palatul Victoria va fi iluminat în roșu în această seară, între orele 20.00 și 24.00.

O afecțiune atât de gravă cum este distrofia musculară Duchenne, cea mai frecventă tulburare genetică letală diagnosticată în copilărie, ridică o mulțime de probleme legate asistența medicală, dar și de integrare socială și acces la educație pentru copiii și tinerii care suferă de această boală invalidantă și incurabilă.

Este firesc să ne implicăm și să susținem orice inițiativă menită să atragă atenția asupra unor probleme concrete cu care se confruntă această categorie de pacienți, pentru care trebuie și vrem să găsim soluții. Suferința lor cu greu poate fi alinată, pentru că nu s-a descoperit încă niciun tratament eficient pentru distrofia Duchenne, dar putem fi alături de ei prin a-i sprijini să aibă o viață decentă și acces la terapiile specializate de care au nevoie, chiar și în această perioadă de pandemie, a declarat premierul Florin Cîțu.

***

Duchenne, o boală genetică rară, provoacă degenerescență musculară progresivă și slăbiciune din cauza unei proteine nefuncționale, numită distrofină, care ajută la menținerea intactă a celulelor musculare. Se crede că acest lucru afectează capacitatea neuronilor de a se conecta și de a partaja informații, care poate fi, de asemenea, legat de dificultăți de învățare și de comportament.

Știați că 90% dintre băieții diagnosticați cu Duchenne sunt în scaun cu rotile până la vârsta de 15 ani? Și mai surprinzător, conform studiilor recente efectuate pe băieții care trăiesc cu Duchenne, aproximativ 32% au avut tulburări de deficit de atenție/ hiperactivitate (ADHD), 26% au avut dificultăți de învățare, iar 17-27% au avut o dizabilitate intelectuală.

Adelina Dobre, Facultatea de Drept – Universitatea din București

 
Secţiuni: Content, Legal Days, VARIA (alte surse) | Toate secţiunile
Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD