Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel București. Contract de asistență juridică. Stabilirea unui onorariu de succes
14.09.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Drept civil, Jurisprudență Curți de Apel, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel București a hotărât că art. 134 alin. 6 din Statutul profesiei de avocat, ce conferă posibilitatea negocierii în cadrul contractului de asistenţă juridică a ”onorariului de succes, cu titlu complementar, într-o sumă fixă sau variabilă stabilită pentru atingerea unui anumit rezultat”, nu impun o limită legală a întinderii sale. Acest aspect nu împiedică instanţa de judecată în a aprecia caracterul clauzei. În speță (nulitatea absolută a contractului de asistență juridică), instanța de apel a constatat că apelanta nu a oferit niciun element care să impună concluzia că onorariul de succes, în bani, de 15% din întinderea drepturilor câştigate reprezintă un „aport în afacere” interzis de art. 135 alin. 3 din Statut. (Decizia 789 din 20 iulie 2020, pronunțată de Curtea de Apel București)

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti