« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

Curtea de Apel București. Contract de asistență juridică. Stabilirea unui onorariu de succes
14.09.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Curtea de Apel București a hotărât că art. 134 alin. 6 din Statutul profesiei de avocat, ce conferă posibilitatea negocierii în cadrul contractului de asistenţă juridică a ”onorariului de succes, cu titlu complementar, într-o sumă fixă sau variabilă stabilită pentru atingerea unui anumit rezultat”, nu impun o limită legală a întinderii sale. Acest aspect nu împiedică instanţa de judecată în a aprecia caracterul clauzei. În speță (nulitatea absolută a contractului de asistență juridică), instanța de apel a constatat că apelanta nu a oferit niciun element care să impună concluzia că onorariul de succes, în bani, de 15% din întinderea drepturilor câştigate reprezintă un „aport în afacere” interzis de art. 135 alin. 3 din Statut. (Decizia 789 din 20 iulie 2020, pronunțată de Curtea de Apel București)

 
Secţiuni: Drept civil, JURIDICE.ro, Jurisprudență Curți de Apel, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD