« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

Curtea de Apel Galați. Suspendarea temporară a activității școlare. Categoriile de unități sanitare publice al căror personal beneficiază de majorări salariale stabilite de Decretul privind instituirea stării de urgență
15.09.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Curtea de Apel Galați a hotărât că expresia „unități sanitare publice” de la art. 32 alin. 1 din anexa nr. 1 la Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României și de la art. 31 alin. 1) din Legea nr. 19/2020 privind acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, s-a avut în vedere semnificația largă, și nu una restrânsă la nivelul spitalelor ori altor instituții publice cu specific sanitar (institute, clinici, centre, etc), ci intră în această categorie și cabinetele de medicină generală și dentară organizate de autoritățile publice la nivelul instituțiilor de învățământ în vederea asigurării asistenței medicale preșcolarilor, elevilor și studenților, fiind irelevant faptul că astfel de structuri sunt constituite juridic în cadrul/componența unor persoane juridice care au sau pot avea un alt scop  principal decât acordarea asistenței medicale (de exemplu, acordarea asistenței sociale). În speță, instanța a constatat că reclamanta – asistent medical într-un cabinet medical organizat de administrația publică a municipiului … la nivelul unei instituții de învățământ – se încadrează în categoria de personal la care se referă art. 31 alin. 1) din Legea nr. 19/2020, fiind îndeplinită cerința premisă esențială pentru ca reclamanta să poată beneficia de majorarea salarială reglementată de textul respectiv (în cuantum de 75% din salariul de bază corespunzător unei zile lucrătoare, dar nu mai mult de corespondentul pe zi a 75% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat). (Decizia nr. 55 din 27 ianuarie 2021, pronunțată de Curtea de Apel Galați)

 
Secţiuni: Dreptul muncii, Jurisprudență Curți de Apel, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD